El PGOU marca les directrius cap a les quals ha de caminar el Tavernes del futur, ha d’indicar el model de ciutat que volem els vallers de forma consensuada i també com esperem aconseguir el seu desenvolupament sostenible” ha indicat el portaveu del Bloc, Miquel Bononad.
El regidor nacionalista considera que aprovar la revisió de l’actual PGOU amb els vots d’un partit “pressuposa una falta de consens i participació social”. El Bloc recorda que el vigent PGOU de Tavernes va ser aprovat només amb els vots del PP, però als sis mesos de la seua aprovació definitiva “el PP mateix, després de la presentació dels PAI de Bancaja i Granata, va canviar totes les previsions de desenvolupament, no va tindre en compte cap dels estudis efectuats per a la confecció del pla i ho ha deixat en paper mullat”.
Miquel Bononad ha indicat que les manifestacions del regidor d’urbanisme, Antonio Bono, del PP, són indicadores de que “el PP governa per a un sector de la població, es mou només en defensa dels interessos de grups concrets i no l’importa res el que pensen o opinen la resta de partits i ciutadans”.
El regidor del PP, Antonio Bono, va afirmar que faran valer la seua majoria absoluta per a aprovar la prevista modificació del PGOU, sense tindre en compte el posicionament dels altres partits polítics.
El portaveu del Bloc ha remarcat que la composició del consistori és conjuntural i que si bé ara el PP compta amb majoria absoluta en el consistori, també hi ha hagut períodes electorals en que només han tingut dos regidors.
Bononad ha recordat que la passada legislatura el PP va tindre 12 regidors i ara en té 9 i “amb la tendència a la baixa que té, ningú pot assegurar que governaran la pròxima legislatura”. El nacionalista afirma que una decisió tan important com és aprovar el PGOU no pot quedar supeditada a la situació temporal i circumstancial de la majoria absoluta d’un partit. “El PGOU ha d’aprovar-se amb un ampli consens que garantesca el respecte a totes les opinions i voluntats de Tavernes”. Bononad afirma que el PGOU és el document que marca el futur de Tavernes i en conseqüència “no pot ni ha de contemplar només la visió d’un partit”.