El Bloc de Tavernes ha denunciat l’agressió al jaciment i al medi natural de la Valldigna que suposen les obres en Bolomor.

La instal·lació de dues torres de la línea elèctrica junt al jaciment prehistòric de la Cova del Bolomor ha motivat un comunicat del Bloc en el que acusa a la Generalitat de menysprear la història i el llegat cultural dels valencians per consentir que la línea d’alta tensió passe per les portes del jaciment paleolític.

El Bloc de Tavernes ha denunciat l’agressió al jaciment i al medi natural de la Valldigna que suposen les obres en Bolomor i acusa al Govern del PP de la Generalitat de menysprear i infravalorar el patrimoni dels valencians i de la humanitat.

El portaveu dels nacionalistes, Miquel Bononad, ha recordat que el jaciment conté les restes humanes valencianes més antigues, amb milers de mostres de la indústria lítica i de les llars de foc més antigues de la península, un fet que la converteix en un referent mundial de la socialització de l’home, però això no significa res per al PP.

El Bloc de Tavernes afirma que la línia d’alta tensió agredeix Bolomor però és també un menyspreu als valors mediambientals i paisatgístics del paratge natural de la Valldigna. La nota assenyala que la connivència entre la Generalitat, el PP de Tavernes i Iberdrola deixa de costat els interessos de Tavernes i del món científic en el que afirmen és una total falta de preocupació de l’alcalde valler, Eugenio Pérez, massa ocupat en les campanyes d’imatge de la Copa del Amèrica o en insultar i desqualificar a l’oposició.

El nacionalista ha recordat l’escàs interés del PP de Tavernes pel jaciment, que és plasmarien en unes manifestacions d’Eugenio Pérez en el sentit que ell s’ha de preocupar pel ciutadans d’avui, no pels de fa milers d’anys. Són paraules que resumeixen el valor que dóna el PP a la cultura. Amb aquesta filosofia, no ens estranyaria si dediquen el recinte del monestir de Simat per a promocions de pisos o converteixen qualsevol monument en blocs de vivendes.

Iberdrola ha conclòs la instal·lació d’una de les dues torres que el projecte d’alta tensió entre Castelló de la Ribera i Gandia situa front al barranc del Bolomor i els seus operaris continuen els treballs per a fixar els fonaments de la segona torre a pocs metres d’on se situa el jaciment.

EMV, 29 de nov 2006