Els nacionalistes recorden el posicionament clar del Síndic de Greuges respecte a la instal·lació del barri de Patraix de València

El BLOC de Tavernes de la Valldigna exigeix al govern municipal del PP que la concessió a Iberdola de la llicència per a la subestació del Cami del Pla es faça seguint escrupolosament tota la normativa vigent i observant la salvaguarda dels interessos generals i el dret a la salut de la ciutadania vallera.
El BLOC considera que la instal·lació de la subestació d’alta tensió ha d’enquadrar-se dins del grup d’activitat qualificada o ambiental perquè no és innòcua i pot perjudicar la salut de la població de la Valldigna. Miquel Bononad, regidor del BLOC a Tavernes, recorda també que segueix vigent el decret de l’any 1961 que prohibeix emplaçar indústries fabrils o perilloses a menys de 2000 metres de qualsevol nucli urbà.
Iberdrola ha iniciat els treballs de construcció de la subestació vallera en el Cami del Pla amb la construcció de la torre d’entrada de línies d’alta tensió i l’aplanament de terrenys. L’empresa va sol·licitar el passat mes d’agost la corresponent llicència, que queda pendent de concessió, ja que falten alguns documents.
El BLOC assenyala que la instal·lació no complirà la norma de separar-se dos quilòmetres del nucli urbà de Tavernes. Les dades aportades pels nacionalistes assenyalen que la parcel·la es troba a 533 metres de l’ampliació polígon industrial sector 5.1; a 800 metres del Polígon Industrial El Pla; a 1.692 metres del centre de la Plaça Major i a només 2.300 metres de l’extrem dels Sequers.
En estes condicions quasi tota la població de Tavernes es troba dins de la zona de 2.000 metres on no s’ha d’emplaçar aquest tipus d’instal·lacions, ha explicat Bononad.
El BLOC recorda el posicionament clar del Síndic de Greuges respecte a aquestes instal·lacions: en el barri de Patraix ha indicat a l’Ajuntament de València que la llicència ha de ser com activitat qualificada, al mateix temps que cita en el seu informe les sentències de diversos tribunals que en aplicació d’una normativa de 1961 prohibeix la instal·lació d’indústries perilloses i insalubles prop de les poblacions.