El Bloc de Tavernes ha afirmat que el concert previ proposat pel PP contravé, entre altres lleis vigents, la d’Ordenació del Territori i Protecció del Paisatge (OTPP) i les referents als Estudis de Paisatge i Participació Publica.
El període d’alegacions al concert previ finalitzà el passat dimecres i les presentades pel Bloc assenyalen que “la proposta de revisió del PGOU és ilegal ja que va en contra dels propis actes en acceptar i assumir com a públiques les alternatives tècniques privades de Bancaja per al PAI La Vall del Mar o el de Granata Golf en el Massalari“.

La proposta, aprovada en el ple del mes de novembre amb el únics vots del PP, “manca de l’estudi de quota de sostenibilitat quan serà l’ajuntament de Tavernes, i no les empreses, qui ha de pagar-la a la Generalitat en assumir com a municipals les propostes dels PAIs La Vall del Mar o el de Granta Golf” assenyalesn des del Bloc.
Per als nacionlistes “la quota afecta a tots per pagar-la l’ajuntament. Els veïns no han estat informats i el PP els ha sostret el dret a la informació per valorar les conseqüències” indiquen. La quota de sostenibilitat pot suposar al municipi el pagament de 42 milions d’euros, uns 2400 euros per habitant.
La OTPP asenyala que la requalificació de terrenys comporta l’obligació de cedir a l’administració la mateixa superfície de sol no urbanitzable protegit. Les alegacions del Bloc indiquen que el concert prèvi aprovat el PP contravé la llei en no fer cap referència als 6,7 milions de metres quadrats de sol protegit ni com aconseguir-lo.
Les alegacions indiquen que falten altres documents, entre els quals el Pla de Participació Pública, els plans amb la delimitació i valor de les unitats de paisatge, la delimitació del Sistema d’Espais Oberts, així com l’Estudi de Paisatge.
Les alegacions del Bloc remarquen que el PP va canviar el 2004 la classificació de “sol urbanitzable” que tenia Marenys 2B des de 1982 i el va reconvertir en “sol no urbanitzable comú” justificant el canvi per que “hi havia terreny suficient per atendre a llarg termini les demandes de sol residencial“.
Huit mesos després accepta les propostes de Bancaja i de Granata Golf per a recalificar 6.761.397 metres quadrats i entre el sol afectat estan el 150.000 metres quadrats de Marenys 2B.
Per últim, el Bloc afirma que el radical canvi de criteri del PP amb un increment brutal de sol urbà no ho ha justificat en cap punt del concert prèvi “i els vol fer efectius quan encara no han estat capaços d’iniciar les obres d’urbanització en cap dels sectors programats en el Pla General d’Ordenació Urbana“.
El Mercantil Valenciano