El Bloc ha qualificat el pressupost de 2009 d’ofegat i viciat ja que el PP s’ha ha vist obligat per llei a destinar gran part dels ingressos de 2009 a pagar el dèficit de més 3 milions d’euros que hi ha en tresoreria per la mala gestió del pressupost de 2007. Així s’han hagut de disminuir partides que afecten directament a la qualitat de vida dels veïns, com és el cas del conveni amb Creu Roja i subvencions a clubs i associacions.

Per dotar-se de liquidesa, el PP ha cobrat per anticipat 2 milions d’euros corresponents a 12 anys del cànon de l’aigua, un dels principals ingressos de l’Ajuntament.

En 3 anys s’han gastat més de 3 milions d’euros dels 17 anys dels 25 del cànon de l’aigua. Però el pitjor de tot és que estos diners no s’estan emprant per a fer inversions a Tavernes sinó per a tapar forats del despilfarro dels anys anteriors. A més, estan privant d’ingressos a futures corporacions i a futures inversions ” ha explicat el portaveu Jordi Juan.

El Bloc recorda el pressupost de 2008 ha ixit amb un dèficit de 4 milions d’euros, cosa que també dificultarà l’elaboració del pressupost de 2010.

El BLOC ha qualificat també d’irreals les previcions d’ingressos. La partida per a pagar factures atrassades de 2008 ha sigut dotada de 450.000 euros quan les factures a pagar ja ascendeixen a més d’un milió d’euros.“Això vol dir que les empreses i autònoms de Tavernes que han fet faenes a l’Ajuntament tardaran més a cobrar i no és just que açò passe per una mala planificació”.

Altres exemples de mala planificació és la partida de l’impost de construccions.“Estem en crisi i diuen que van a ingressar 4 vegades més d’aquest impost que en el 2008. El PP ha dit en alguna ocasió que el BLOC no sap que estem en crisi però després d’açò està clar que els que no saben que estem en crisi es el PP de Tavernes” asegura el portaveu Jordi Juan.

Tampoc entenem que pugen el 50% les partides de multes o tripliquen els ingressos de la taxa del cementir. ¿Tan mal creu el PP que anem a portar-nos els veïns de Tavernes?¿Tan mal de salut creu que anem a Tavernes?”, indica Jordi Juan.

El BLOC no comparteix la mesura de reduir la subvenció a clubs i associacions.”Si s’ha pujat l’ IBI i les taxes per damunt de l’IPC, no compartim que es reduesquen les subvencions en un 11%. Els clubs i associacios són la base de la vida esportiva i cultural a Tavernes i no es mereixen este tracte. I menys encara el club de Rugbi o de Basquet que se’ls ha retallat la subvenció en un 14% i un 20%.”

El Bloc informa amb este pressupost el PP continua endeutant l’Ajuntament fins a 16 milions d’euros. “Estos 16 milions de deute suposen un deute de 3.500 euros per família de quatre habitants. Tanmateix, el nivell d’endeutament no s’ha traduït en una millora de la qualitat de vida a Tavernes, i els veïns pateixen falta de serveis” indicavava Juan.

En l’any 2.000, en tresoreria hi havia un superàvit de 147.000 euros i ara hi ha un dèficit de 4 milions d’euros. En l’any 2000 es devien 7’4 milions d’euros i ara es deuen 16 milions. “El BLOC vota en contra dels pressupostos de 2009 però també en contra de la mala gestió econòmica del PP que ha dut l’Ajuntament a la ruïna.