El Bloc acusa al PP de perjudicar els clubs i associacions de Tavernes en el pressupostos del 2009. “La rebaixa de les subvencions és una mostra clara de què el pressupost del 2009 aprovat només pel PP perjudica directament l’esport i la cultura a Tavernes” ha manifestat el portaveu Jordi Juan.

Així, les entitats locals han vist reduïdes les subvencions al voltant d’un 11% en la majoria, i això ho reconeix l’Alcaldia en la seua memòria del Pressupost 2009.

El Bloc considera que les subvencions aprovades pel PP en el ple suposen un agravi comparatiu als diferents clubs i entitats, i com exemple només cal comentar que mentre la rebaixa a la UD Tavernes ha sigut benèvola, del 5%, al Club de Rugbi se li ha baixat un 14 % la subvenció i al Club de Bàsquet un 20%.

El Bloc no oblida tampoc el cas de la Junta Local Fallera que enguany rebrà 2.475 € menys o de la Unió Musical, amb 3.685 € menys, o del Grup de Balls Populars, que es queda sense subvenció, mentre el PP en cap moment ha donat a conéixer els criteris seguits per a determinar aquestes xifres.

El Bloc sí que comparteix l’esperit de què els clubs nous que estan creixent, cas del Club de Futbol Vall d’Alfàndec, se li puge la subvenció per ajudar la seua consolidació, però no compartim la diferència tan abismal entre clubs consolidats i capdevanders a la ciutat, com la UD Tavernes, el Club de Rugbi i el de Bàsquet.

Els clubs i associacions són la base de la vida esportiva i cultural de Tavernes i en conseqüència, el Bloc qualifica la decisió del PP de baixar-los la subvenció de totalment desafortunada. Si l’IBI i les taxes han pujat per damunt de l’IPC, no vegem per què els clubs han de veure disminuïda la seua subvenció” ha manifestat el portaveu del Bloc, Jordi Juan .

La situació es deu a la mala gestió econòmica del PP i a les polítiques que està duent a terme el govern municipal de Tavernes i que ens han fet passar de deure 7 milions d’euros l’any 2000 a deure’n 16 milions el 2009. “Això suposa que com no tenen suficients ingressos per poder “tapar forats”, les solucions del PP és reduir les baixes subvencions que donen als clubs esportius i associacions locals” ha indicat el regidor valencianista.

El portaveu del Bloc ha reiterat que “aquesta decisió del PP és totalment inacceptable i el BLOC, a més de votar en contra dels pressupostos de l’ajuntament per al 2009, ha donat a conéixer a la corporació municipal el nostre malestar i el nostre rebuig per aquesta mesura, totalment injusta que perjudica greument el desenvolupament del treball que aquestes associacions fan per Tavernes i els vallers”.

Incloem ANNEX amb les xifres exactes:

ANNEX

Entitats i clubs amb subvencions retallades pel PP

Junta Local Fallera: ……………………. – 2.475 €
Banda de Música: ………………………. – 3.685 €
Coral: ……………………………………….. – 550 €
Coral 15demarç: ………………………… – 165 €
Festers Divina Aurora: ……………….. – 330 €
U.D. Tavernes: ……………………………- 1.741 €
Bàsquet: …………………………………….- 3.157 €
Rugbi: ……………………………………….- 2.149 €
Handbol: …………………………………..- 145 €
Atletisme: …………………………………- 153 €
Halterofilia: ………………………………- 350 €
Pilota: ………………………………………- 3.422 € (55% menys)
Taekwondo: ……………………………..- 327 €
Karate-do: ……………………………….- 524 €
Petanca: ………………………………….- 120 €
Scouts: ……………………………………- 500 €
Club Escacs: ……………………………..0 € (Sense subvenció)
Grup de Balls Populars ………………0 € (Sense subvenció)

Entitats i clubs amb subvencions igual o augmentades

Busseig: ……………………………………=
Colombicultura: ………………………..=
Caçadors: …………………………………=
Vall d’Alfandec: ………………………..+ 2.212 €
Club de Tennis: ………………………..+ 1.500 €