El Bloc de Tavernes i l’entitat cívica i cultural “Nacionalistes de la Valldigna” han reconegut i agraït a mossen Josep Escriva la tasca en favor de l’ús del valencià en la liturgia.

Aquest cap de setmana, el Bloc i NdelaV en el transcurs d’un acte i posterior sopar de germanor retien un petit homenatge a l’exmossen de Sant Pere de Tavernes per, tal com va remarcar el portaveu del Bloc, Jordi Joan, haver fet vore als vallers que la nostra llengua és una eina vàlida en la litúrgia i en l’ús amb els veïns.

El portaveu del Bloc va anar més enllà i va lloar la tasca cultural d’Escriva, recordant els articles en publicacions que han parlat de la Valldigna i han fet que la coneixem més; de la seua aposta per la recuperació del patrimoni en la restauració i millora de Sant Pere o la creació del museu parroquial i també, la tasca social d’acostament i visita als malalts.

Josep Escriva per la seua banda va dir que se sent un més de la Valldigna, i va recordar tot un munt d’anècdotes, moltes d’elles per haver potenciat el valencià en la litúrgia, en aquests 17 anys que ha estat al front de Sant Pere. Al final de l’acte, el Bloc i NdelaV obsequiaren amb uns detalls al mossen.