El col·lectiu local del Bloc de Tavernes de la Valldigna ha recollit les firmes de vora 500 veïns i veïnes de la localitat. L’estand ha estat situat al tradicional mercat de dijous per donar a conéixer la Iniciativa Legislativa Popular que el Bloc està realitzant per tot arreu de València

Pels regidors Jordi Juan i Llum Sansaloni ha estat un èxit de participació dels veïns del poble, que han mostrat un gran interés per conéixer de prop la iniciativa que pretén aconseguir que el tram d’educació infantil de 0 a 3 anys estiga considerat al mateix nivell que l’educació infantil i primaria. La satisfacció ha estat encara més gran perquè les condicions meteorològiques i el fred han condicionat prou l’accés dels vallers al mercat. La participació ha estat d’allò més variada pel que fa a edat i sexe.

A les 10 i mitja del matí ha començat la campanya de recollida de firmes, on tant els membres del Bloc i del Bloc Jove, (amb el seu secretari local, Josep Llacer), han estat informant del que és pretén amb la Iniciativa Legislativa Popular, què busca precisament la participació democràtica dels valencians i valencianes. Una iniciativa que vol que la veu de 50.000 valencians arribe a les Corts per tal de debatre i aprovar les mesures necessàries per equiparar l’ensenyament des de el moment del naixement dels xiquets.

Esta mesura suposaria donar suport a les famílies amb xiquets de 0 a 3 anys que tenen que fer un gran sacrifici, en la majoria dels casos, per poder fer front a la despesa de més de cent euros de mitja al més que costa la guarderia dels menuts. A més, el normalitzar l’educació d’este tram comportaria també el augmentar el número de guarderies públiques, a hores d’ara absolutament insuficients, i consolidaria les privades, amb la tramitació i aportació de les corresponents ajudes i beques.