InfoBloc de febrer 2011 (text en pdf)

El Bloc de Tavernes ha començat a repartir per la ciutat l’InfoBloc de febrer amb completa informació sobre la situació econòmica municipal i algunes propostes per millorar l’economia local.

En base a les dades reals i oficials municipals aconseguides de la Intervenció pels regidors, el Bloc informa de l’endeutament de l’ajuntament de Tavernes per culpa de la “mala gestió econòmica del govern municipal” del PP. El deute, a la darrera dècada s’hauria incrementat prop del 300% en passar dels pocs més de 7 milions del 2000 al vora 20 milions del 2010.
Segons aquestes xifres, s’ha anat arrere i cada any amb més deute a pesar del gran increment d’impostos municipals, especialment l’IBI, amb pujades totals de més dels 200% els darrers anys. I ara vindrà la pujada de l’IBI d’enguany sobre un 20%.

L’InfoBloc arreplega també algunes de les receptes-propostes per a millorar l’economia de Tavernes: Pla de Sanejament i Pla d’Inversions Municipals, Agencia Municipal d’Ocupació, Pla de Rehabilitació de vivendes desocupades i incentivar mitjançat avantatges fiscals a les empreses que s’instal·len a Tavernes, nous autònoms i a les famílies desocupades, desfavorides i nombroses.
La publicació explica també el cas del Canon de l’Aigua Potable, on el PP ha cobrat per avançat els diners que havia d’ingressar l’ajuntament fins el 2024, però eixos diners no s’han dedicat a crear noves infrastructures i inversions d’aigua potable sinó a tapar forats de la seua mala gestió. I damunt, s’ha de pagar interessos a Aquagest Levante perquè el poble ha rebut els diners abans d’hora.
L’iniciativa Legislativa Popular per recollir 50.000 firmes que permeten debatre en les Corts la llei que obligue a posar en funcionament l’escolaritat dels xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys, així com l’exigència que l’ajuntament es mulle en pla seriós per la reforma de l’IES Jaume II el Just són altres punts que s’informa a l’InfoBloc. El Bloc demana la rehabilitació integral d’aquest IES i la supressió de tots els barracons existents a Tavernes, a l’institut i a les escoles. Els nostres fills, tots els de la Valldigna, mereixen centres dignes i no barracons.