El govern municipal de Tavernes, davant les manifestacions del PP i de l’empresari Herminio Palomares publicades en premsa, reitera que el govern municipal no està en contra de la celebració de bous a Tavernes ni ha posat cap impediment i exigència més enllà del que diu i demana la normativa vigent. “A Tavernes s’instal·la, i així consta en la petició d’anys anterior una “plaza de toros portàtil” (PTP) i el govern municipal només ha exigit a l’empresari interessat el compliment de la normativa”.

El govern municipal vol deixar ben clar que “l’empresari Herminio Palomares només s’ha dirigit de paraula a l’Ajuntament per expressar la seua voluntat d’organitzar els bous, però quan se li ha requerit l’acompliment de la normativa, ja no ha demostrat cap interés. A hores d’ara no ha presentat cap projecte de plaça de bous portàtil ni cap proposta d’actes taurins. Això si, en la premsa comarcal s’ha dedicat a fer critica del govern de Tavernes i a dir que li ho hem posat molt difícil, quan el govern municipal només vol una placa de bous portàtil amb totes les garanties de seguretat i amb això, només ens preocupem pels vallers que hi puguen acudir”.

L’Ajuntament de Tavernes va tindre la passada legislatura un tracte especial de favor amb aquest empresari i la prova està en que durant la passada legislatura la seua empresa va facturar al consistori per valor de més de 1’4 milions d’euros i en la majoria de casos, per obres i jardineria adjudicades directament i sense passar per concurs. El govern municipal afirma no comprendre com l’empresari Herminio Palomares enguany diu que li resulta molt car i no tinga cap interés ni vulga invertir en una plaça en condicions en el seu poble, Tavernes, que tant bon tracte li ha donat.

Vanessa Martí, regidora responsable de disciplina urbanística, ha remarcat que no es poden repetir els fets de l’any passat quan l’empresari va presentar un projecte molt bonic per escrit. Els serveis tècnics, en analitzar-lo, donaren la conformitat d’instal·lació però “la sorpresa vingué després, i quan els tècnics anaren a informar comprovaren que allò que s’havia muntat no es corresponia amb el que havien presentat per escrit i la plaça no complia la normativa vigent. Els informes jurídics i tècnics foren negatius, però a pesar d’això, el govern del PP va firmar l’autorització i els permisos, tot deixant la legalitat a un costat.”

La regidora ha reiterat el posicionament oficial de l’Ajuntament: “No estem en contra dels bous. Només li hem demanat a l’empresari que complisca la legalitat. El problema nostre és vetlar per la seguretat dels assistents i pels interessos municipals, a més a més l’Ajuntament està obert a qualsevol iniciativa d’alguna entitat o empresa que vullga patrocinar i organitzar els festejos taurins”. També ha recordat que fa uns anys i després d’un trist accident en la plaça, li hagueren de tallar la cama a un veí i se li va demanar responsabilitat patrimonial a l’Ajuntament.

ANNEX:

Adjuntem la : CRONOLOGIA DE LES FESTES DEL 2010

La sol·licitud de festejos taurins EN PLAZA DE TOROS PORTATIL fou el 26/08/2010, l’Ajuntament va donar llicència d’instal·lació el 03/09/2010 i la llicència d’obertura i funcionament el 09/09/2010. La Conselleria va autoritzar la celebració el mateix dia, el 09/09/2010.

Cal dir que s’hauria d’haver demanat la sol·licitud amb un mes d’antelació i haver donat tràmit d’audiència de 7 dies als veïns en un radi de 100 metres perquè pogueren fer al·legacions. També s’hauria d’haver sol·licitat a la Conselleria 15 dies hàbils abans la celebració.

L’ajuntament va sol·licitar els informes que demana la normativa:

– Un informe jurídic que en el 2010 va ser en contra perquè la plaça instal·lada no complia la normativa vigent

– Un informe tècnic, que en el 2010 va ser desfavorable perquè la plaça no es corresponia amb al projecte presentat.

– També es va demanar un projecte, amb les mínimes garanties de seguretat, segons marca la normativa de Places de Bous Portàtils:

Assegurança

Servici mèdic i ATS

Ambulància

Concert amb un centre hospitalari

Del Gabinet d’Alcaldia