Valldignencs, consellers de la Mancomunitat de la Valldigna, alcaldes de la Valldigna i autoritats presents.

És un gran honor i una enorme responsabilitat dirigir-me a vosaltres com a nou president de la Mancomunitat de la Valldigna, Mancomunitat que ha de representar els interessos de la nostra històrica comarca. Una comarca, la Valldigna, situada en un entorn privilegiat en tots els aspectes i que, per tant, ha d’aspirar a ser un referent cultural i econòmic com ja ha sigut en els seus temps de màxima esplendor.

En primer lloc, vull agrair el recolzament que he rebut dels alcaldes de Benifairó i Simat per a ser nomenat President d’aquesta Mancomunitat i vull aprofitar l’ocasió per a fer palesa la bona sintonia existent entre nosaltres a l’hora de treballar conjuntament pel progrés de la Valldigna.

Aquesta bona sintonia ha fet possible arribar fàcilment a un acord entre Benifairó, Simat i Tavernes per a gestionar aquesta Mancomunitat. Els dos primers anys d’aquesta legislatura que acabem de començar assumirà la Presidència aquesta Alcaldia de Tavernes i els dos últims assumirà la Presidència l’Alcaldia de Simat. L’alcalde de Benifairó serà vicepresident els quatre anys.

Aquest consens entre Benifairó, Simat i Tavernes ha de ser l’eix vertebrador d’aquesta legislatura ja que les mancomunitats no poden ser entitats on càpiguen les guerres polítiques i menys encara en els temps de crisi que malauradament estem patint.

Hem establert una presidència rotatòria seguint el model dels últims anys de la Mancomunitat de la Safor. Un model que ha donat una gran estabilitat i prosperitat a aquella Mancomunitat i que, estem segur, el mateix passarà a la Valldigna.

La crisi global que pateix la nostra societat i la greu situació econòmica que passen els nostres ajuntaments, sense dubte, passaran factura a la Mancomunitat de la Valldigna. Per això, començarem la legislatura amb uns pressupostos molt austers on serà necessària una retallada en les despeses. Tanmateix, al llarg de la legislatura hem de treballar tots junts en el que és per a mi el repte més important de la Mancomunitat. Hem referisc a dotar de competències la Mancomunitat de la Valldigna: mancomunar serveis en matèria de turisme, benestar social, medi ambient i polítiques de foment d’ocupació i desenvolupament local. També serà molt beneficiós dur una política territorial i estratègica comuna i per suposat, hem de seguir difonent els valors històrics i culturals de la Valldigna a través del premis Valldigna i les diferents publicacions editorials. 

El repte no és gens fàcil però hem ser valents. Espere comptar amb tots els consellers i els ajuntaments per a assolir aquests canvis. Estic a la disposició de tots aquells que volen fer una Valldigna més gran i més competitiva de cara al futur. Moltes gràcies.

Jordi Juan.