El govern municipal en l’assemblea informativa celebrada ahir a la Casa de la Cultura desenvolupava com a segona part, temés tan candents i d’interés general com l’estat actual de la piscina coberta, la situació de l’aparcament municipal del passeig y les obres de la Avinguda de la Marina de la platja. Uns problemes que, com es remarcava, la solució no passava precisament per l’Ajuntament directament, però que si que eren problemes de l’Ajuntament i per tant problemes de Tavernes. I pel que veíem de difícil solució, afegim nosaltres des d’ací.

I és que la falta de liquiditat i el no pagar a proveïdors, siga per banda de les empreses o de la pròpia Generalitat ha generat que els terminis d’acabament de les obres en uns casos no es complesquen. En altres, presumptament quasi seria una història com aquella pel·lícula “Agafa els diners i corre….” o si voleu negoci rodó.

La situació de la piscina es deriva de l’impagament a proveïdors per part de l’empresa concessionària. La UTE constructora ha entrat en concurs de creditors amb la qual cosa només queden tres possibles camins de solució: 1- que l’empresa obtinga finançament i pague 2- que traspasse el contracte a una altra empresa i aquesta es faça càrrec dels deutes 3- que l’ajuntament compre la part de l’empresa que puja a 1’3 milions d’euros i siga l’Ajuntament qui faça la gestió.

Aquesta tercera solució sembla del tot inviable atés la greu situació econòmica que té l’Ajuntament amb una manca total de capacitat d’inversió. I mentre s’explicava les reflexions en veu alta de l’alcalde, Jordi Joan, dirigida als assistents: ¿Perquè es va adjudicar la piscina a una empresa sense experiència ni sense haver gestionat mai una instal·lació d’aquest tipus, i damunt sense la suficient solvència econòmica com deia l’informe d’Intervenció?  Potser la resposta la sapiguen aquelles que aprovaren l’adjudicació.

Acte-informatiu-Govern2011-2

El cas del pàrquing és paregut, però ací l’empresa ha abandonat perquè diu que no pot amb el manteniment. Això sí, sembla ser que  després d’haver cobrat els aparcaments cedits eixos 60 anys a particulars. Sembla ser un bon negoci: jo cobre els aparcaments però no faig front al pagament de l’obra per la qual em cedien l’explotació i abandone. I l’Ajuntament i el banc on tinc l’hipoteca que s’apanyen.

Les opcions? Es deia ahir que només dues: que el banc execute la hipoteca i es faça càrrec, però tot apunta a que estan verdes o bé l’Ajuntament recupere la propietat previ pagament de 2.473.257’08 euros i duga ell la gestió. Igual que la piscina, l’opció sembla inviable per la situació econòmica.

L’alcalde va remarcar, en allò que fa referència a les obres de l’Avinguda de la Marina, que era una obra dins del Pla Confiança de la Generalitat i que l’Ajuntament havia estat un convidat de pedra perquè és la Generalitat qui ha redactat, aprovat i adjudicat l’obra (1’7 milions d’euros) sense cap intervenció municipal. I era la Generalitat qui havia endarrerit pagament i una de les empreses de la UTE havia caigut en el concurs de creditors.

En aquest cas, la funció del govern municipal ha esta pressionar a través de múltiples viatges fets a València, exigint una solució. Uns viatges que es feren i repetiren en el mes d’agost i setembre i que sempre tingueren una resposta pareguda: el canvi de president i de tots els consellers i el seu equip havien endarrerit la solució.

Finalment, com informava l’alcalde Jordi Joan, el dimecres es reprenien les obres en fer-se càrrec l’empresa Los Serranos de l’acabament.

Informació obtinguda del diari electrònic La Cotorra de la Vall. Amb permís.