El 6é Congrés Nacional del Bloc ha elegit els 33 representants del nou Consell Nacional, òrgan al qual el Bloc de Tavernes presentava com a candidat Jordi Juan, alcalde de Tavernes, que aconseguia ser la tercera persona més votada entre el llistat de vora cent aspirants. El Bloc de Tavernes considera que el fet que Jordi Juan haja estat elegit en tercer lloc, només superat per David Navarro, candidat a la presidència del Bloc Jove, i Pere Mayor, antic Secretari General de la Unitat del Poble Valencià, és tot un èxit i un reconeixement al bon treball que s’efectua en el col·lectiu local.

Al costat de Jordi Juan, la Valldigna comptarà també en el Consell Nacional amb el simater Juanma Mansanet, mentre que l’actual regidora a Simat, Agustina Brines, entra a formar part de l’Executiva Nacional. El valler Miquel Bononad ha estat elegit com a membre de la Comissió de Garanties del Bloc. El Bloc Nacionalista Valencià ha celebrat aquest dissabte i diumenge el 6é Congrés a la ciutat de València amb l’eslogan “la força de la democràcia”. L’acte celebrat al Paranimf de la Universitat Politècnica a reunit 600 delegats arribats de totes les comarques valencianes.

congres-Bloc2012-Morera
Enric Morera, reelegit secretari general del Bloc

6é Congrés del Bloc Enric Morera ha estat reelegit pel VIé Congrés Nacional com a secretari general i els delegats van aprovar per unanimitat mocions, com la que demana la fi del deute històric, el concert econòmic i una agència tributària pròpia, i la que propugna l’autodeterminació i el dret de decidir que tenen els pobles, en referencia als processos de Catalunya i d’Escòcia.

També per unanimitat es va aprobar oposar-se a l’apujada de l’IVA sobre la cultura, es van condemnar les retallades en ensenyament i l’atac a les línies en valencià i es va optar per un model econòmic més just i centrat en les persones.

El secretari general del Bloc va assenyalar que al País Valencià ja hi havia començat el canvi : “Perquè ja necessitem un canvi, no un recanvi.” També va anunciar una candidatura, presidida per Compromís, amb aliats al parlament espanyol, amb vista a les eleccions europees.

Aquest congrés històric, que seria el més important des de la fundació del partit en paraules de Morera, s’ha renovat l’executiva nacional i s’han reforçat els pilars de la coalició Compromís, que permet créixer i esdevenir un partit amb opcions reals de governar la Generalitat. 

congres-Bloc2012-Assistents

Estem en un context de creixement, de fortalesa i d’ambició. I històric perquè l’ha preparat el valencianisme polític pel canvi i per governar la Generalitat. Eixe és el nostre objectiu” deia Morera que s’adreçava als 600 delegats per dir-los “El que fem bé als municipis, amb la política que representem de valencianisme, innovació, rigor, honestedat, en fi, tots aquells aspectes que han fet fort el valencianisme i que posem en pràctica allà on governem, volem portar-ho també al govern de la Generalitat, per canviar la política que ens afona ara mateix com a poble”.

El Bloc, assenyalava Morera, “ha demostrat que té la força necessària per a canviar la manera de fer política, com fem als ajuntaments, a les diputacions, a les corts i al congrés espanyol, on és una alternativa a l’opacitat del PP i del PSOE”.

El congrés també reforça el paper del Bloc dins de Compromís i es pretén que “la coalició siga una innovació política, una coalició permanent i estable, on el paper del Bloc siga fonamental i decisiu, perquè quan més fort siga el Bloc en la coalició més fort serà Compromís”.

El congrés ha aprovat les noves estructures de partit i a partir d’ara s’estructura en cinc grans àrees i s’implanten algunes secretaries noves, com la de defensa del militant o la de la transparència.