La presidenta de la mesa d’edat ha argumentat que la regidora trànsfuga no podia votar.

La moció de censura presentada pel PP i una regidora trànsfuga d’EUPV contra l’alcalde de Tavernes de la Valldigna, Jordi Juan Huguet (Compromís), no ha tirat endavant.

 La presidenta de la mesa d’edat, la socialista Carme Canet, ha dit que la moció no complia els requisits de la llei electoral i no s’ha tramitat la moció. Canet ha argumentat la seua posició amb un informe jurídic que considera inviable que una trànsfuga que pertany al grup de No Adscrits vote en una moció de censura.

El PP, amb vuit regidors, necessitava el vot de Karina Vercher, trànsfuga d’EUPV, per superar l’equip de govern i poder aprovar la moció.

Fonts del PP han dit que tenien pensat de presentar una denúncia per prevaricació contra la presidenta de la mesa d’edat perquè consideren que Vercher ‘continua dins d’EU fins que la justícia no resolga el recurs‘. La regidora va ser expulsada del seu partit EUPV el març del 2012 passant a ser regidora no adscrita. A principis del mes de maig de 2013 va ser exclosa de l’equip de govern per votar en contra dels pressuposts de 2013 juntament amb el PP, però el PP diu que continua essent regidora d’EUPV perquè un jutge va obligar el consistori a reincorporar-la.

Per la seua banda, l’alcalde ha denunciat que la moció s’havia registrat amb trampa. Per a Juan, tot i que governarà en minoria, l’executiu municipal ‘ix reforçat’.

A partir d’una notícia de Vilaweb. Fracassa la moció de censura a Tavernes contra el batlle de Compromís