La regidora Vanessa Martí i Romance de Compromís-Bloc va presentar la seua dimissió en el plenari de desembre. La noticia va ser informada al consistori per l’alcalde Jordi Joan remarcant que ha estat una decisió estrictament personal i explicava els motius que no són altres que haver estat contractada dins de la borsa de docents per la Conselleria d’Educació de la Generalitat de Catalunya.
“És un canvi de rumb en la seua vida professional. En un principi es va parlar d’una substitució per quinze dies però finalment la realitat l’ha convertit en una vacant per a tot el curs Hem d’entendre que és una eixida professional, ella que sempre havia manifestat el seu desig de dedicar-se a la docència , ara té l’oportunitat” indicava Jordi Joan.
També va remarcar l’alcalde que la gent que està en política i en càrrecs públics saben que no és per a sempre sinó una qüestió temporal i indicava que els motius són obvis: la distancia –sobre els 500 km- que es troba l’institut de Vic al qual ha estat destinada, “cosa que fa impossible que puga atendre la tasca com a regidora, ni tampoc atendre al veïnet i per tant ha pres la decisió de començar una nova etapa i dimitir com a regidora”. 
Jordi Joan va aprofitar l’ocasió per donar-li les gràcies per tota l’aportació que ha fet a l’Ajuntament recordant que havia dut delegacions complicades, cas de la disciplina urbanística o llicències i activitats, on moltes vegades s’ha de defensar els interessos de l’Ajuntamvane2ent davant dels privats i que això portava disgustos però que la regidora sempre havia anteposat l’interés general, el de l’Ajuntament a pesar dels disgustos que li pogueren donar.
L’alcalde va indicar que, des de la vessant personal, li havia d’agrair que des del primer moment acceptés formar part de la candidatura del Bloc, perquè érem una força menuda sense tant de recolzament i no és fàcil trobar persones que volgueren donar el pas, i menys quan la figura dels polítics no està en el millor moment.
A continuació van intervindre els portaveus dels grups municipals, que desitjaren sort a la regidora en la nova etapa.
Vanessa Martí, amb veu entretallada per l’emoció del moment, va indicar que li havia resultat “una decisió difícil però la distància no em permet exercir les funcions de regidora” per continuar donant les gràcies als companys de govern i també a l’oposició, acabant la seua curta intervenció desitjant i exhortant a tot el consistori a treballar per Tavernes “tots plegats”.
Una de les principals accions dutes a terme en l’actual legislatura per la regidora Vanessa Martí ha sigut avançar-se a la Llei de Transparència, Accés a la Informació Pública i Bon Govern de 10 de desembre de 2013, aplicant eixa línia de transparència des del web municipal, on la transparència és un dels capítols desenvolupats, que posa actualment a l’abast de tots els usuaris el conjunt de la informació de la corporació, la transparència economicofinancera en la contractació de serveis, en matèries d’urbanisme i obres públiques, en la planificació i organització de l’Ajuntament i en els convenis subscrits i les subvencions atorgades.
D’esta forma, l’Ajuntament de Tavernes assegura la total transparència en la gestió municipal i l’accés fàcil dels veïns a qualsevol informació de la ciutat. A més, el ciutadà també podrà fer servir la nova web per als tràmits de forma telemàtica. A banda, va promoure l’Ordenança d’Ocupació de la Via Pública, va acostar el jaciment del Bolomor als veïns amb diferents jornades de portes obertes i estava treballant en l’Ordenança Reguladora de Fums i Olors, entre altres temes.