L’Ajuntament de Tavernes, a través de la regidoria de Medi Ambient, programa un conjunt d’activitats gratuïtes en juliol per impulsar el coneixement del jaciment paleolític de Bolomor.

El regidor de Medi Ambient, Perfecto Benavent, confirma que l’Ajuntament de Tavernes en col·laboració amb el Museu de Prehistoria de la Diputació, organitzen talles didàctics i visites guiades a la Cova de Bolomor aquest juliol.

El regidor de Compromis ha confirmat que l’activitat, totalment gratuïta, tindrà dos fases “una primera, més teòrica i explicativa, que se celebrarà a l’escoleta de la platja. S’iniciarà amb una detallada explicació del jaciment per a continuar amb un taller de talla lítica i un segon d’obtenció de foc per fricció amb arc. Aquesta activitat serà preparatòria de la segona fase, que consistirà en una visita guiada al jaciment a realitzar uns dies després”.

Així, Perfecto Benavent confirmava que els dies previstos són el 18 i 25 de juliol, ambdós dijous, a les 10 del matí per a les explicacions i tallers i els dies 20 i 27 de juliol, ambdós diumenge, per a la visita guiada. Aquesta activitat s’iniciarà a les 8 del matí en el poliesportiu de Tavernes, i els visitants es desplaçaran a peu fins el jaciment, en una passejada per una de les zones més belles de la Valldigna: l’Ombria.

El regidor Perfecto Benavent ha volgut agrair “al Museu de Preshistoria l’ajuda i totes les facilitats que ens ha donat per dur a cap aquesta activitat divulgativa” i també l’autorització que ha donat a l’equip investigador perquè col·labore amb l’Ajuntament, cosa que s’ha plasmat amb la designació d’un membre de l’equip investigador, Raül Felis, com a la persona responsable de l’activitat.

Els interessats poden acudir a Info Tavernes de la platja per qualsevol dubte o qüestió al respecte.