L’Ajuntament de Tavernes aconsegueix el permís que faltava per poder iniciar el col·lector de la platja. L’alcalde, Jordi Juan, de Compromís, convocarà al consistori per prendre una estratègia sobre el finançament de l’obra.

L’alcalde, Jordi Juan, de Compromís, ha confirmat que l’Ajuntament de Tavernes “ja disposa del permís d’abocament d’aigües de la Generalitat i, per tant, no hi ha impediment legal per poder iniciar les obres del col·lector de la platja. Només ens quedaria ara solucionar el problema del finançament, atés que només hi ha consignats 700.000 euros dels 1’5 milions que el projecte contempla en el cost total de l’obra de col·lector”.

L’alcalde ha recordat que fa uns mesos l’Ajuntament va obtindre els permisos de Costes de l’Estat i Costes de la GVA per actuar en domini públic, i amb el de la Generalitat es disposen de tots els que calien per executar l’obra. També ha remarcat que els permisos de les diferents Administracions han estat aconseguits gràcies a les gestions que els darrers anys ha dut a cap el govern municipal que presideix.

Jordi Juan ha confirmat que reunirà el consistori per tal de prendre una solució consensuada sobre quines actuacions dur a cap. “Els permisos que tenim concedit tenen una data de caducitat i fins eixe termini podem executar l’obra. El problema actual és que només disposem de 700.000 euros per a executar una obra que està prevista en 1’5 milions. Haurem de prendre una decisió conjunta i recórrer a la Diputació o la mateix Generalitat perquè ens ajude a aconseguir la resta de finançament”.

Jordi Juan ha confirmat que reunirà el consistori per prendre una solució consensuada sobre quines actuacions dur a cap. “Els permisos que tenim concedit tenen una data de caducitat i fins eixe termini podem executar l’obra. El problema actual és que només disposem de 700.000 euros per a executar una obra que està prevista en 1’5 milions. Haurem de prendre una decisió conjunta i recórrer a la Diputació o la mateixa Generalitat perquè ens ajude a aconseguir la resta de finançament”.

La màxima autoritat vallera ha recordat que els permisos concedits es troben en fase d’al·legacions però, una vegada siguen definitius, el termini per a iniciar el col lector és de sis mesos i el d’execució de l’obra 12 mesos. Segons l’alcalde, l’Ajuntament no descarta demanar una pròrroga pel problema del finançament o executar només el tram final, el de la unió amb el canal de Sant Pablo que discorre per zona de domini públic, de manera que no caduquen els permisos.

La construcció del col·lector general de desaigüe a la platja estava previst des del 2006. El projecte, denominat “Fase II del col·lector de la platja” i per al qual ja es disposen del permisos, contempla la construcció d’un segon col·lector d’unió del construït a l’Avinguda de la Marina amb el canal Sant Pablo. El col·lector de l’Avinguda de la Marina (Fase I) es va executar en el 2011, però sense connexió i no està operatiu a l’hora d’arreplegar i abocar les aigües pluvials a la mar, d’ací la necessitat d’executar la “Fase II” que el connectarà al canal de Sant Pablo que va directament a la mar.