L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha acordat amb la Confederació la qualitat de l’aigua que es podrà abocar a les sèquies, únic detall que mancava per concloure el projecte.

L’alcalde Jordi Juan ha confirmat que el projecte d’execució de la nova depuradora de la platja està, a hores d’ara, en fase d’acabament, a falta d’uns detalls sobre quina ha de ser la qualitat de l’aigua a abocar per la depuradora.

L’Ajuntament necessitava conéixer els paràmetres de qualitat de l’aigua a abocar a les sèquies per acabar el projecte. Amb eixe objectiu, l’alcalde i tècnics municipals han mantingut una reunió amb el departament de Qualitat de les Aigües de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que “ha servit per determinar les xifres adequades de concentració i dissolució de l’aigua que s’abocarà a les sèquies, que són propietat de la Confederació”.

L’alcalde ha recordat que l’Ajuntament disposa de l’avantprojecte de la nova depuradora de fa un temps i des d’aleshores ha estat treballant en el projecte d’execució que es troba ja en la fase final. Després, s’enviarà a l’EPSAR, entitat que haurà de donar el vistiplau.

Serà aleshores, amb el vistiplau de l’EPSAR, quan es podrà iniciar el procés d’expropiació dels terrenys. Sobre aquest procediment, Jordi Juan ha assegurat que “la decisió presa en el seu dia de tornar els 900.000 euros d’un préstec finalista per expropiacions era encertada i justificada. Aquell préstec es va tornar a principi del 2012 perquè era segur que no hi havia temps per complir la destinació finalista dels diners, i amb aquella decisió hem estalviat a l’Ajuntament tres anys d’interessos”.