Jordi Joan: “Congelar la promoció als professors acreditats és un atac del Govern central a la Universitat pública i de qualitat”

El diputat del grup parlamentari de Compromís, Jordi Joan, després de la reunió mantinguda avui amb la Plataforma de Professors Acreditats, ha assenyalat que “el Govern central ha de derogar la llei d’Estabilitat Pressupostària i de Sostenibilitat Financera (Reial Decret Llei 2012) on està la taxa de reposició que congela la promoció als professors universitaris acreditats. Mentre això no se solucione, el Govern està cometent un atac contra la Universitat pública i de qualitat”.

El diputat valler ha recordat que “Compromís va a donar suport a aquesta reivindicació dels Professors Acreditats, ja que considerem que és una agressió als drets laborals d’aquests professionals i, per extensió, a allò que representa l’ensenyament universitari públic”.

Segons Joan el Reial Decret ha passat de ser una mesura per a retallar la despesa universitària a un parany per als professors que, demostrant mèrits i capacitat, no veuen reconeguda la seua vàlua ni econòmica ni socialment. “Per això, des de Compromís anem a instar al Govern a derogar el Reial Decret i a treballar en mesures que milloren les condicions laborals del personal docent i investigador”.

També ha indicat que des de les Corts, Compromís treballarà amb el Consell Valencià per articular mecanismes que impulsen mesures de millora de la situació laboral d’ajudants, ajudants doctors i contractats doctors de les universitats públiques valencianes.

Arxivat en: Cultura i Educació, Nacional

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *