El govern de l’Ajuntament de Tavernes es reafirma en la informació donada en el ple d’agost: el remanent de la liquidació del 2010 fruit de la gestió del PP és negatiu en 3.800.000 euros. En aquesta xifra s’inclouen vora mil factures d’eixe any sense consignació pressupostària que pugen a 1.300.000 euros.

A més, cal indicar que en la primera meitat d’enguany, del 2011, les factures sense consignació pressupostària de l’anterior govern pugen un total de 1.600.000 euros i en aquests sis primers mesos el PP es va gastar el 90% de la despesa corrent del pressupost.

El govern municipal lamenta la nefasta gestió econòmica del PP en les anteriors legislatures. El dèficit pressupostari impedeix pagar als proveïdors amb la rapidesa que desitjaríem. Per aquest motiu es va contractar un préstec ICO per 619.000 euros amb la finalitat de pagar a autònoms i PIMES proveïdors de l’Ajuntament.

Respecte al préstec de 5.700.000 euros aprovat i sol·licitat pel PP en novembre del 2010, s’ha de matisar que l’anterior govern ja va consumir 4.000.000 en només sis mesos. En molts casos els diners es destinaren a obres no aplaudides per la població i que només tenien un objectiu electoralista. Cal deixar ben clar que si l’actual govern tornara els 1.700.000 euros disponibles d’eixe préstec, no es disminuiria res el remanent negatiu de vora 4.000.000 perquè eixos diners corresponen al capítol d’inversions. A més, hem d’afegir que per cap concepte els diners es poden destinar a cobrir el dèficit pressupostari.

El govern municipal de Tavernes lamenta les falses declaracions del PP i més perquè només busquen confondre a la població. El PP disposa d’economistes en les seues files i saben clarament que el remanent és negatiu en vora quatre milions d’euros i que els 1.700.000 d’euros de préstec no es poden destinar a cobrir el dèficit: o es destinen a les inversions per les quals es va concedir el préstec o es tornen, però mai no es pot utilitzar per a cobrir el dèficit pressupostari. Un préstec a llarg termini no es pot usar per a cobrir depesa corrent. 

El govern de Tavernes mai deixarà d’informar a la població de la situació en què es troba l’Ajuntament i ho farà les vegades que calga. El govern format pel BLOC, PSOE i EU està donant exemple de bon govern i responsabilitat i s’ha marcat com a objectiu elaborar uns pressupostos realistes i austers, la contensió de les despeses i confeccionar un Pla de Sanejament que permeta situar la hisenda de l’Ajuntament en el lloc que li correspon.
Gabinet d’Alcaldia.