La iniciativa del govern municipal de Tavernes permet recobrar durant quatre dies la tradicional festa vallera de “bous al carrer” la setmana de festes

L’anunci que les Festes del Poble tindran bous és una demostració de que, per damunt de les opcions polítiques partidistes i fins i tot personals, som un Govern Municipal que escolta a la població i que governem per a tots” ha indicat l’alcalde Jordi Juan.

Els vallers i valleres deuen saber que cap empresa ha presentat a l’Ajuntament un projecte per fer bous. Hem estat esperant fins l’últim moment que alguna iniciativa privada, de Tavernes o de fora, presentara una proposta que no s’ha produït. Conscients de que molts vallers consideren els bous un acte important per a les Festes de Tavernes, el Govern Municipal fa dies que es va posar mans a l’obra i després d’una setmana de discretes gestions hem aconseguit organitzar “bous al carrer” de la manera en què tradicionalment s’han celebrat a Tavernes i en el mateix lloc del Carrer Major” ha explicat l’alcalde valler.

El govern municipal considera que, sense cap dubte, amb la reinstauració de la festa tal com se celebrava als segles XIX i XX, es recupera una tradició vallera de sempre. Per tant, el govern municipal considera que les Festes Locals del 2011 tenen un nou atractiu per als vallers. I qui més poden valorar-lo és la gent més jove donat que no ha conegut l’essència d’aquesta festa popular de Tavernes, desapareguda fa unes dècades en haver estat substituïda per un acte totalment comercial i de negoci com és la festa en plaça de bous.

Jordi Juan ha manifestat que “tots som conscients del deure de respecte que tenim envers els animals. Tenim el compromís de l’empresari de que les vaquetes no seran maltractades i el mateix compromís volem que prenguen tots els participants. També han de saber que no participarà i se li exigirà l’eixida del recinte tauri a tota persona sota els efectes de l’alcohol”.

L’alcalde de Tavernes ha confirmat que l’empresa que facilitarà els bous, així com tota la infraestructura material i humana per fer possible els festejos és Vicente Morell de Cullera. Enguany seran quatre els dies de bous a carrer “i hem triat dies forts de festa i amb horari de mig dia de manera que no solape altres actes i activitats”. Aquests dies, en paraules de Jordi Juan, seran el diumenge, dia 11, i el dimecres, el dijous i el divendres de la setmana festiva.

La regidora de festes, Pilar Altur, ha manifestat a més a més que “estem fent un esforç molt gran per a que les festes locals tornen a il·lusionar als nostres veïns i veïnes, recuperant tradicions què molts joves no han conegut”.

Gabinet d’alcaldia