Ens retrobem un any més celebrant el 9 d’Octubre, la festa dels valencians i valencianes. Ens retrobem en la nostra identitat, en allò que ens fa un poble amb personalitat i ànima. Ens retrobem als carrers i les places, a l’alegria i la celebració, i ens retrobem en la reivindicació de la nostra ciutadania col·lectiva plena i ferma. Ens retrobem, segles després del nostre naixement com a poble, i volem continuar retrobant-nos.
Va ser el 9 d’octubre de 1238, quan el rei Jaume I conquerí la ciutat de València. Va ser un bon dia per a totes i per a tots, perquè des d’aquella data tenim nom propi: valencians i valencianes.
SOM, des d’aleshores, valencians, perquè des de fa segles mantenim la voluntat col·lectiva de ser-ho. I VOLEM CONTINUAR SENT VALENCIANS, perquè és la manera més humana que tenim per aportar al món la nostra particular visió.
El professor Manuel Sanchis Guarner, nat ara fa 100 anys, deia que “el món s’empobreix cada vegada que es perd una llengua i una cultura”. NOSALTRES, els valencians, no volem un món pobre. El volem ric i divers. Per això, cada dia renovem el compromís de valencianitat. Per ser universalment més rics.
NOSALTRES SOM VALENCIANS I VALLERS des què el mateix rei Jaume I decidí fundar l’antic Regne allà pel segle XIII. HO SOM perquè, dia a dia, any rere any, hem sabut véncer les dificultats diàries, les orogràfiques i les polítiques, les econòmiques i les socials.
ELS VALENCIANS DE TAVERNES hem superat moltes crisis, hem sabut usar el trellat i el treball, la imaginació i la tenacitat, per continuar vius. HEM SIGUT I SOM innovadors, emprenedors, lluitadores, decidides, valentes, emprenedores. I SEREM si continuem confiant en nosaltres mateixos, si sabem treballar en equip, per diferenciar allò prioritari d’allò partidista.
ESTEM orgullosos de ser com som, de fer el que fem, de la nostra manera d’aportar el millor al món sense renunciar a res ni a ningú.
COM A VALLERS I VALENCIANS SOM un poble solidari, per això els altres ho són amb nosaltres.
SOM un poble de fiar, per això inspirem confiança.
SOM un poble que sap dialogar i enraonar i els nostres veïns dialoguen i enraonen amb nosaltres.
HEM TINGUT, TENIM I TINDREM artistes, arquitectes, músics, escriptors, professors, metges, empresaris, polítics… Homes i dones que s’estimen el que són i d’on són, que han bastit amb força, treball i intel·ligència un poble del qual estem ben orgullosos.
SOM UN POBLE que té claríssima la principal senya d’identitat: la llengua.
SOM un poble que, demà continuarà treballant, colze a colze, per fer una societat millor, una societat excel·lent. I ho farem també l’11 i el 12, i el mes de novembre i al gener, el 2012 i el 2212, perquè SOM un poble que té clara consciència de ser el que és i SEREM si confiem en nosaltres; si la nostra identitat, forjada al llarg de segles, continua sent potent.
I som un poble que mira cap al futur, cap a EUROPA i volem estar integrats en eixa Europa dels pobles. I per estar integrats reclamem el Corredor Mediterrani, com a ferramenta per a fer créixer la nostra economia, que ajude els nostres productes a eixir cap els mercats europeus, que empente el nostre teixit productiu.
Però volem també com a poble tenir cobertes les necessitats d’altres infraestructures, dels millors serveis i avui, un dia reivindicatiu, hem també de reivindicar un millor i més eficaç finançament per als Ajuntaments, els grans oblidats de les administracions, perquè cada dia tenim més atribucions, més camps on dedicar els nostres recursos que, per altra banda cada dia son menors.
Diuen que l’economia i la superació de la crisi que patim necessita confiança. NOSALTRES la tenim. El nostre poble, el nostre país necessita hòmens i dones valentes, decidides, formades, cultes, innovadores, solidàries, lluitadores, somiadores i amb una lleialtat irrenunciable al servei del seu poble.
TOTES I TOTS, vallers d’ascendència i nouvinguts, grans i menuts, homes i dones, som necessaris per continuar vius.
HEM SIGUT, SOM I VOLEM CONTINUAR SENT VALLERS, VALLDIGNENCS I VALENCIANS.

Visca el 9 d’Octubre!

Visca el Poble Valencià!

Visca Tavernes!

Jordi Juan, Alcalde de Tavernes de la Valldigna