Dilluns a la nit el Bloc-Compromís de Tavernes va organitzar un sopar de germanor per commemorar la diada del 25 d’abril. Hi assistiren un centenar de militants i simpatitzants i comptà amb l’assistència de la nova Secretària Local del Bloc Jove,  de l’alcalde Jordi Juan, l’alcalde de Tavernes, dels regidors del Bloc i del Síndic de Compromís a les Corts Valencianes Enric Morera.

El Secretari Local Perfecto Benanvent ens parlà del 25 d’abril en el seu parlament:
 
Bona nit a tots. Gràcies per haver vingut i gràcies a la persona que ha fet possible este sopar: Lluís Pastor.
 
Si estem ací és per commemorar el 25 d’abril. No per celebrar-ho, perquè vàrem eixir escaldats, però si per recordar. Perquè qui no aprén dels seus errors està condemnat a repetir-los.
 
Fa més o menys un mes el Centre Excursionaista de Tavernes va fer una eixida a Almansa, al lloc on es va fer la famosa batalla. La que en perdre’s va dur molts mals; tants que en la dita popular ha quedat la frase “Quan el mal ve d’Almansa, a tots alcança”. Ha quedat la dita, però pocs recorden ja el perquè.
 
A Almansa li estan traient suc a la batalla. Tenen un petit museu i habitulament van a commemoracions de batalles d’època que es fan per tot arreu d’Europa. Allí també es fa cada 3 o 4 anys. La major part del valencians crec que ni saben res de la batalla. I així ens va! Vos recorde que al camp de batalla no hi havia maulets. Per una part estaven els francesos i els espanyols al bàndol de Felip Vè, el Calça Llarga, i al bàndol de l’Arxiduc Carles estaven anglesos, holandesos i portuguesos. L’Arxiduc, tot s’ha de dir, en vore’s emperador d’Austria, ens va deixar amb tres pams de nas.
 
Jo pense que el 25 d’abril de 1707 els maulets no eren conscients del que estavem jugant-nos, i és bo commemorar estos fets perquè no tornen a passar mai més i aprengam dels nostres errors.
 
El moment actual és crític, i no està de més recordar a la gent que si no actuem ara, després serà tard. Ara crec que tenim l’oportunitat i ens hem de fer sentir, perquè no és veritat que no hi haja altre camí que desmuntar l’estat del benestar que generacions han lluitat per aconseguir, i destruir en mesos els drets que han costat tants esforços a tant gent.
 
Per tot això vos demane que seguiu col·laborant amb l’equip de govern de l’Ajuntament de Tavernes, amb el grup de Compromís a les Corts Valencianes i amb el nostre representant a les Corts Espanyoles. Perquè cal que cada vegada sigam més, i millors. Que estiguem orgullosos pel que hem aconseguit i humils perquè falta molt per aconseguir.