L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, de Compromís, va elevar a consideració del plenari en la sessió de dilluns l’aprovació del jurat que ha de nomenar el Cronista Oficial de la ciutat.

El Reglament de Cronista Oficial aprovat en la present legislatura a proposta de l’alcaldia que determina que seran “persones de reconegut prestigi professional en l’àmbit cultural” les que designen la persona que es presentarà al plenari per al seu nomenament.

Jordi Juan, alcalde de Tavernes del grup municipal de Compromís, ha destacat que “cosa que mai no s’havia fet, hem iniciat un procés obert, on tots els ciutadans i ciutadanes que es consideren preparats per fer eixa tasca tan rellevant han pogut presentar la seua candidatura”.

L’alcalde ha destacat que “dins de la voluntat de transparència i participació que du a cap aquesta alcaldia, una part del jurat està designada directament pel partits del consistori, a més de dos membres designats per la Junta de Govern de l’Associació de Cronistes Oficials del Regne de València”.

El jurat ha quedat format per l’alcalde president, dos membres de l’Associació de Cronistes Oficials, dos persones designades pel ple a proposta de l’alcaldia, un representant per cadascun dels partits politics amb representació al consistori i com a secretari el de la corporació.

ANNEX

President: Alcalde president

Membres designats per Cronistes Oficials: Francisco Momblanch García i Josep Lluís Doménech Zornosa

Persones designats pel ple a proposta de l’alcaldia: Miguel Andrada Vercher i Antoni Francesc Grau Escrihuela

Designat pel PP: Joaquin Mifsud Almiñana

Designat per Compromís: Enric Martí Escrihuela

Designat pel PSOE: Josep Enric Pons Grau

Secretari: el de la corporació municipal.