Jordi Joan, portaveu de Compromís en la comissió de pressupostos: “El pressupost del 2016 té un caràcter molt social”

Jordi Joan, portaveu de Compromís en la Comissió de Pressupostos, ha destacat avui en declaracions als mitjans de comunicació que el pressupost de la Generalitat de 2016 té un caràcter “molt social” i els seus comptes presenten una “racionalització de la despesa“.

Sobre aquest tema, el diputat Joan ha remarcat que “s’ha d’enterrar el discurs que la dreta gestiona millor els pressupostos i l’economia” i ha destacat que en els presentats per al 2016 ” la despesa és més clara i no s’ha seguit el criteri anterior que si una partida tenia 100 en el següent ha de tindre 110 o 120“. En aqueix context ha destacat el caràcter “molt social” amb “partides que fins i tot arriben a un augment del 20 i del 30 % relacionades amb serveis socials i amb dependència “.

El portaveu de Compromís ha avançat que Compromís no presentarà moltes esmenes perquè consideren que s’ha de donar un marge de confiança al govern i més quan són pressuposats molt ajustats per l’enorme deute que té la Generalitat.

A preguntes de la premsa sobre la partida d’1.300 milions d’euros que el Consell preveu rebre de l’Executiu central, Jordi Joan ha afirmat que són una conseqüència de la reivindicació per un finançament just. ” Estem convençuts que hi haurà un canvi de govern a Espanya i es van a aconseguir i per açò estan previstos aqueixos ingressos“.

Per a Joan la previsió d’ingressos dels pressupostos ha sigut més realista que els anteriors del PP, que incloïa la venda de patrimoni i que “mai tenia en compte aqueixa venda” per a acabar indicant que per a Compromís era més creïble un finançament just que no la venda de patrimoni immobiliari.

Arxivat en: Economia i Ocupació, Nacional

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *