Els escric aquesta carta després de quedar-me totalment perplex de les notícies aparegudes en el seu periòdic al llarg dels últims mesos. La noticia de hui, com diuen els castellans, ha sigut “la gota que ha colmado el vaso“.

El nostre comunicat de denúncia de l’estat deplorable de l’Avinguda de Malta ha evolucionat, gràcies a vostès, en un acte en què el senyor Alcalde del PP es posa la medalla. Per al Levante-EMV, el popular Manuel Vidal s’ha convertit en una espècie d’heroi, a l’estil del Cid Campeador, Rodrigo Díaz deVivar. En aquest cas, l’autor d’aquest Cantar de Mío Cid no és anònim, sinó que és el corresponsal del periòdic a Tavernes. I és que, per a vostès, a Tavernes, les úniques notícies interessants són les medalles que es posa Vidal dia rere dia i un poc les festes falleres.
Pareix que l’estratègia és clara: cada vegada que el Bloc de Tavernes fa un comunicat, dóna peu a un article on es recullen primer les declaracions de l’alcalde i inclús dels altres partits de l’oposició, mentre que els arguments del Bloc queden enmig o al final retallats i minvats, difuminant-se per complet la seua tasca política i les seues iniciatives. Aquest fet, dins de la secció comarcal, sols ocorre en els comunicats del Bloc de Tavernes.
Ja ha passat en més d’una ocasió. La darrera feia referència al Programa de Menjar a Casa. Nosaltres en el plenari vàrem demanar transparència en l’adjudicació de beneficiaris presentant per escrit unes preguntes. De les preguntes del plenari, férem un comunicat i, a l’hora de donar la notícia, vostès varen recollir les declaracions dels altres partits de l’oposició, que no s’havien interessat pel tema i, com a traca final, les declaracions de l’alcalde posant-se de nou la medalla. Entre tot això,la iniciativa del Bloc es reduïa a una frase enmig de la notícia, tot difuminant el nostre treball democràtic de fiscalització, el nostre deure envers els nostres votants.
Aprofite l’avinentesa per dir-los que en la resposta per escrit que hem rebut fa uns dies del Programa Menjar a Casa no se’ns ha informat de les persones que en són beneficiàries. ¿Què amaga el Partit Popular? ¿Seran triats a dit els beneficiaris? Vostés i jo ho sabem. Podríem fer-los arribar de nou un comunicat que explicara a la societat vallera la situació de desinformació en què es troba, així com els regidors de l’oposició, però ¿què faran vostès? ¿Telefonar a l’alcalde perquè els diga que ha sigut un oblit i que prompte s’informarà en comissió (cosa que no s’ha fet mai)?
No tenim els mitjans del PP i ens costa un gran esforç fer la nostra tasca de seguiment i control del govern local, emprant temps de la nostra professió. El Bloc no té, com té el PP, quatre alliberats a temps complet (Manuel Vidal, Imma Margalejo, Salvador Ribis i Amparo Espí) i prompte un altre al 75% (Lluïsa Mifsud), una ampliació d’alliberats que s’aprovarà, si no passa res, al pròxim plenari. Els demane que reconeguen la importànica del nostre treball com a partit, sense vore’ns ni tractar-nos amb el filtre de partit minoritari, sinó d’acord amb el que fem en l’oposició i per Tavernes. Els assegure que som el partit de l’oposició que més donem la cara. Sóc conscient que el Bloc no és un partit majoritari, tanmateix som un partit de gent molt preparada i amb ganes de treballar per Tavernes. A més, el Bloc està fermament institucionalitzat en la política municipal de Tavernes i la nostra opinió és important per a molta gent, uns perquè compren i lligen el diari i ens diuen que cada dia estan més decebuts pel tipus d’informació, i altres lectors que, no sent votants o simpatitzants del Bloc, ens veuen com un partit seriós i rigorós. ¿Per què quan els altres partits fan un comunicat vostés no s’interessen per la nostra postura, cosa que sempre fan amb els altres davant les nostres notes de premsa? Quan el PP va presentar l’Agenda21, jo mateix em vaig encarregar de donar la nostra visió al senyor corresponsal dient-li, entre altres coses, que véiem positiva aquesta assemblea de participació ciutadana però que l’Agenda21 i els consells assessors no eren incompatibles i que continuaríem demanant la constitució dels consells.
Uns dies després només publicaren la visió del PP, en particular de la tinent alcalde Amparo Espí, tot ignorant la postura dels altres i obviant que la reunió de posada en marxa de l’Agenda21 s’havia organitzat en el més absolut secretisme. ¿Era perquè volia el PP que només foren presents les associacions que a ells els interessava? Els regidors ens vàrem assabentar unes hores abans d’aquesta reunió.
El nostre comunicat sobre els consells assessors va eixir a la llum mitjançant altres diaris i les ràdios comarcals. Per al Levante no va existir. Respecte a la crònica de dimecres sobre la pujada de l’aigua, els he dedir que una pujada de 0’42 cèntims és molt o poc, segons amb què es compare. Si es compara amb un milió d’euros és poc, però si es compara amb un euro és molt, ja que representa un 42%. Per a saber la pujada d’un producte, independentment del seu cost, tenim els percentages que en la seua crònica no apareixien. En canvi, els percentatges sí que apareixen en els periòdics de la seua competència. La qüestió és que l’aigua ha pujat un 9% al poble i un 12% a la platja, increment més que considerable. A més cal afegir-li l’augment del canon aprovat en altres plenaris. ¿Vostès creuen que la gent guanya un 12% més que l’any passat?
No entenc el periodisme practicat pel Levante-EMV a Tavernes. Fa anys que llegesc aquest periòdic i la veritat, no ho entenc. A vegades pense que estic davant de El Mundo o l’ABC, però no, és el Levante-EMV.
Gràcies per la seua atenció.