El regidor de Tavernes, Miquel Bononad, entre Emili Selfa i Pepa Chesa en la foto, és des d’avui el nou president de la Mancomunitat.

Miquel Bononad, regidor del Bloc a Tavernes de la Valldigna, va ser proclamat per unanimitat nou president de la Mancomunitat de la Safor. En un ple extraordinari realitzat ahir el fins ara president, el popular Salvador Enguix, alcalde de Beniarjó, va presentar la seua dimissió per tal de donar pas al representant de Bloc que en virtut dels pactes polí­tics aconseguits a principis de la legislatura ostentarà la presidència durant un any, a la fi del qual aquesta tornarà a estar presidida pel socialista, Ferran Bofí­, alcalde de Xeraco.

Bononad en la seua intervenció com a nou president va tenir una especial menció al Dia de la Dona Treballadora on va assegurar que al voltant d’un 45% de les dones encara no compten amb el reconeixement social i laboral que els pertoca. També va felicitar les dones per haver sabut aportar intel·ligència emocional a moltes generacions d’homes. Bononad va felicitar l’alcalde de Xeresa, el popular José Ferragud, per haver reingressat a la Mancomunitat després d’haver estat onze anys fora per problemes polí­tics. De fet, en el transcurs del plenari, l’alcalde de Xeresa i dos regidors d’aquest poble van jurar com a consellers de ple dret de la Mancomunitat.

Bononad va declarar que durant el seu mandat que just ara comença intentarà que les fulles no ens impedisquen veure el bosc i intentarà portar la praxis política a un lloc comú de consens superant les diferències partidistes.

El nacionalista Bononad va assegurar que les fites aconseguides fins hui en dia per la Mancomunitat es deuen al treball dels tres presidents que fins ara s’han repartit la gestió i la direcció de la Mancomunitat en virtut dels pactes polítics. Així­ va recordar que durant els dos anys llargs de l’actual legislatura s’ha aprovat un reglament que regula i actualitza tots els serveis que a hores d’ara presta la Mancomunitat, a més a més s’ha aprovat un reglament de drets i deures de tots els Ajuntaments que conformen la Mancomunitat i s’han consolidat els llocs de treball del personal que portava més de 30 anys al si de l’ens comarcal i que a hores d’ara són personal laboral fixe. A més a més s’ha creat una nova estructura polí­tica com és l’assemblea d’alcaldes on es fa partí­cips a tots els alcaldes de la Safor de les decisions més importants de la Mancomunitat.

Bononad va afirmar davant dels presents que el seu repte més immediat és reunir la Comissió de Seguiments del Fem per tal de posar en marxa una planta de transferència de residus a la Safor que abastisca els pobles de la comarca i que evite les despeses que a hores d’ara s’estan pagant pel trasllat de residus a la planta de Guadassuar. A més a més Bononad vol solucionar el subministrament d’aigua d’uns 18 pobles de la Safor que s’abastixen de l’aqüífer de Vilallonga (poble que actualment està fora de la Mancomunitat). Durant la seua legislatura està previst que entre en funcionament una canera comarcal que serà gestionada per la Protectora d’Animals de la Safor. Recentment la Mancomunitat de la Safor ha aconseguit inaugurar una oficina PROP que donarà servei a nombroses associacions, empresaris i institucions de la comarca alhora de fer tràmits amb la Generalitat o les conselleries. Una altra fita important va ser la inauguració del centre CRIS per a malalts mentals que estarà gestionat per una associació comarcal d’ajuda a malalts mentals.