Els nacionalistes creuen que el projecte perjudicarà als nous habitants de la zona residencial El Vergeret.
El Bloc considera que el projecte de ronda de Tavernes, la redacció del qual ha estat adjudica fa uns dies per la Generalitat, no va a millorar en res les comunicacions de la ciutat ni tampoc les condicions del trànsit de la actual CV-50 al pas per la ciutat. La ronda, proposada pel govern municipal del PP i acceptada per la Generalitat, suposa una greu hipoteca i un fort entrebanc a la millora de les comunicacions de la ciutat. Eixe projecte només executa un carrer perimetral, i no és ni de lluny el projecte d’una ronda de circumval·lació, ni menys encara la ronda que el PP va anunciar en la campanya electoral que faria en la legislatura.
El Bloc exigeix, per tant, tant a la Generalitat com al PP de Tavernes, que s’ho pensen millor i paralitzen la redacció del projecte anunciat i s’inicien els tràmits per redactar una vertadera ronda de circumval·lació, fora del nucli urbà , i que es done solució als problemes reals de Tavernes. Miquel Bononad, regidor del Bloc a Tavernes, ha declarat que “el projecte que es redacta no és realment el d’una ronda, sinó el d’un simple carrer perimetral de set metres d’amplada, sense capacitat per suportar els més de 12.000 vehicles que, mínimament al dia, travessen Tavernes segons les dades de la mateixa Generalitat”
El lloc on es construirà aquest carrer perimetral no permet cap ampliació futura perquè és una zona urbana, al costat mateix del riu Vaca, que és el lí­mit de la via i per tant no es podran fer ampliacions futures ni altres millores. Bononad ha assegurat que el més greu del projecte és que “travessa una zona, El Vergeret, amb finques en construcció d’11 plantes, que no tenen condicions per a establir una pantalla vegetal que minve els sorolls dels més de 12.000 vehicles que usen la via. I per tant restarà qualitat de vida a tots els veïns que vulguen comprar pisos en el Vergeret”
El projecte es més criticable en tant que és un regal de 5’13 milions del PP de Tavernes al govern de la Generalitat. I és un regal perquè es fa la cessié gratuïta dels terrenys urbans per on passa la via que esdevindran propietat municipal en acabar les urbanitzacions El Vergeret i Marjalotes. El Bloc creu que és inconcebible la decisié unilateral, i sense comptar amb cap altre partit, presa pel PP de regalar els terrenys quan l’obligació de la Generalitat és pagar el projecte i l’execució per ser la ronda un tram de carretera comarcal on té competències la Generalitat.