El BLOC de Tavernes ha denunciat la situació d’abandonament i brutícia en què es troba l’avinguda de Malta, en la nova zona el Vergeret, quan fa poc més d’un mes que fou inaugurada “a bombo i plateret” pel PP. Aquesta nova via presenta actualment un estat deplorable fruit de la manca de neteja i manteniment. A aquesta situació se suma el fet que el lloc s’ha convertit en punt de reunió nocturna de colles de joves, que fan del lloc un punt per a menjar i beure.

El regidor del BLOC, Miquel Bononad, afirma que “l’avinguda de Malta està plena de botelles trencades, pots de begudes pel terra i bosses de plàstic d’un supermercat pròxim i fins i tot hi ha un carro de compra trencat” El BLOC ha denunciat que la manca de neteja fa que les papereres estiguen sempre plenes, i fins i tot algunes han estat buidades al terra. La brutícia es mescla amb la terra i les restes dels materials d’obres veïnes. El mobiliari urbà no s’escapa de les actuacions incíviques i hom pot veure com està ja decorat amb les pintades i signatures dels joves.

Davant aquesta situació, el BLOC de Tavernes exigeix al govern municipal una major atenció i dedicació a la neteja i manteniment d’aquesta via, que a un mes escàs de la inauguració té un aspecte deplorable. Miquel Bononad ha recordat que “l’avinguda va ser inaugurada el mes de març però sense que les obres de la urbanització estigueren concloses ni que l’Ajuntament haguera acceptat el fi de les obres de l’empresa urbanitzadora. Per tant, potser per això aquest vial no s’ha inclòs en el conveni de neteja amb FCC i l’empresa no atén la neteja.

El Bloc creu que tot no es construir i omplir d’obres i d’asfalt el terme, inaugurar de pressa i corrent i fer-se la foto, sinó que “cal habilitar els mitjans per netejar, mantenir i conservar les infraestructuras”. El Bloc denuncia que el PP ha aprovat un important augment en la taxa de neteja i fem per aquest 2006, encara que “l’afany en augmentar i recaptar impostos que té el PP no ha repercutit en la millora del Servei” ha afirmat Miquel Bononad.