El Bloc afirma que les festes majors de Tavernes “segueixen el model imposat fa molt anys, sense cap innovació que siga atractiva per al veïns”. La formació nacionalista ha rebutjat la valoració triomfalista que el PP ha efectuat de la programació d’aquest any.
El seu portaveu, Miquel Bononad, afirma que el PP no atén en la programació la demanda de tota la població i posa com a exemple la falta d’actes i espectacles específics per a un sector que estaria entre els 30 i 50 anys. També recorda que l’alicient de la Festa Jove, per al sector a qui es dirigeix, l’organitza una empresa privada i es converteix en “les nits del cubata” i de l’abús de l’alcohol. La programació festera “és evident que no està al dia, ni en l’aspecte festiu ni en el cultural”, manifesta, i es contracten artistes que no són primeres figures i amb el greuge que el que anava a ser la gran atracció, el cantant Melendi, va cancel·lar el seu concert sense que se sàpien encara els motius concrets.
El Partit Popular contínua un model caduc que no s’adapta ni als temps actuals ni a la demanda social. És fàcil comprovar que fan les poblacions veïnes, les que el PP pren com a model quan els interessa per justificar decisions de la seua gestió”, assegura Bononad.
Les festes majors opinen que són un clar exponent de l’immobilisme i la falta d’idees que ve oferint el PP, tant en l’apartat festiu com en la gestió municipal. Segons el Bloc, presenta com aspecte molt negatiu oblidar el poble on se celebren. “No hi ha res a la programació per a adults que expresse que són festes d’un poble valencià i que siguen referent de la cultura i de una llengua que el PP diu defensar, però sense concreció en la realitat. Fa anys que no veiem actuacions d’artístes, músics o espectacles valencians.”
Les propostes de canvi presentades pel PSOE i el Bloc “mai han estat ateses pel PP, que no compta mai amb els altres grups per a estudiar i oferir una millor programació”.
Levante, La Safor, 28 de setembre 2006