Carta oberta del portaveu del Bloc a l’ajuntament de Tavernes, Miquel Bononad, sobre el moviment de terres a la marjal

Sobre la meua intervenció en el moviment de terres en la marjal del sud del terme de Tavernes, vull ressenyar les següents observacions:

1.- És cert que el primer expedient de paralització es va fer a l’agost de 1998, quan jo era regidor d’Urbanisme de Tavernes de la Valldigna.
2.- També és cert que la meua responsabilitat va acabar en 1999, al no tornar-me a presentar a les eleccions municipals.
3.- En sentència judicial de lo penal de novembre del 2001 s’absol al titular de la parcel.la, conseqüentment l’Ajuntament arxiva l’expedient.
4.- El tribunal superior de justícia li comunica a l’Ajuntament en Setembre del 2005, que s’ha de reposar la legalitat a 18 de juliol del 2000 ( Aparició del catàleg de zones humides).

Ben bé ja no entenc que és pretén des de les instàncies de govern municipal de Tavernes sobre la meua responsabilitat en aquestos fets. I ací vull centrar-me:

Sóc una persona responsable, i això vol dir que puc respondre perfectament de les meus actuacions en aquells dos anys. I puc respondre ja que va haver una resposta, és a dir, es va actuar. Com bé ho explica la sentència que hi hagué el febrer del 2004. No em sembla bé que determinats càrrecs del govern municipal de Tavernes utilitzen la justícia per a justificar. Són dos conceptes molt diferents. M’explique:

a) Justícia significa, també, assumir la part de responsabilitat que ens correspon en la tasca de contribuir a la res pública.
b) En canvi les justificacions ens serveixen per a alliberar-nos d’aquesta responsabilitat per a no assumir que ens hem enganyat , i hagen de suportar els nostres errors altres persones.

Hem sembla que la fiscalia va en aquest sentit, en ajuntar els interessos socials i vore si hi ha hagut algun error. Per tant com a representants dels ciutadans no hem de defugir la nostra responsabilitat, i defugir-la és pot fer de moltes maneres, el típic “jo no era , era aquell”, posar ventiladors polítics per a desviar la causa, quan el tema és tant senzill com dir quina ha estat la nostra actuació, la nostra resposta a les sentències dictades, en definitiva: ser responsables.

Però ja que m’ha donat part el regidor d’Urbanisme per la premsa en aquest tema, vull dir-li que vaig a estar molt atent per a que certes actuacions indolentes, no siguen en sí actuacions interessades d’una part dels ciutadans contra d’altres del poble. (Ja tenim algun cas).

Per tant un consell:
En la justícia una bona defensa no és un atac. Ja que aquest voler implicar mediàticament a la meua persona és un intent de justificació, és un error. Una altra vegada una trista i desencertada estratègia.

Miquel Bononad.