El Bloc de Tavernes en comprovar com en els darrers anys l’Intitut Valencià de la Vivenda (IVVSA) no ha iniciat el Pla Especial Fontetes Marjaletes anunciat en el 2004 i que contempla la construcció de més de 800 vivendes de protecció oficial, ha demanat al govern municipal del PP que explique en quin estat d’execució es troba atés que ningú en sap res.
El Bloc ho va demanar al PP en el plenari de febrer i perquè hi hagués constància va presentar a continuació i per escrit unes preguntes sobre la situació del Pla Especial Fontetes Marjaletes. El Bloc s’interessa també pels terminis previstos i no complits per l’IVVSA i pel govern municipal per a començar i finalitzar les més de 825 vivendes anunciades a principi de la legislatura passada i també què pensa fer per donar ara informació als possibles interessats i els criteris d’adjudicació posterior de les vivendes.
El Bloc no comprén com un projecte anunciat el 2004 com a inminent pel PP i l’IVVS, a hores d’ara l’oposició i la ciutadania no tinguen cap informació, ni tampoc sàpia res de les gestions que el govern municipal està duent davant el IVVSA per executar les vivendes de protecció oficial o si finalment el projecte s’ha anul·lat. Aquesta situació se suma a un fet encara més preocupant i és que des del 1999 el govern municipal del PP només ha procedit a la promoció de 17 vivendes de VVPO a Tavernes (Sector Vergeret) i que encara no s’han entregat als beneficiaris.
Al Bloc li preocupa que l’anunci d’aquest Pla només fora una cortina de fum per amagar que el solar municipal de l’antiga Caserna de la Guardia Civil es va vendre en contra de l’opinió de tota l’oposició, i en especial del Bloc que havia demanat la construcció de vivendes de VPO en aquest solar municipal.
El Grup Municipal recorda que el govern municipal del PP va subscriure en juliol del 2004 un conveni amb l’IVVSA perquè es fera càrrec del desenvolupament urbanístic del sector Marjaletes-Fontetes, en el sud-est de nucli urbà, amb un àmbit d’actuació superior als 300.000 metres quadrats i l’anunci de 1500 vivendes, el 55% de protecció oficial segons diu el conveni.
El mes de gener del 2006, l’Institut Valencià de la Vivenda va lliurar a l’ajuntament de Tavernes la maqueta del Pla Especial de Vivendes que s’anava a començar gràcies al conveni firmat entre ambdós institucions en el 2004, però han passat dos anys i no s’ha mogut un metre de terra en el sector ni s’ha posat una rajola.