El Bloc de Tavernes vol manifestar la seua preocupació per l’estat actual i, més encara, per l’estat en què quedarà el Camí de la Séquia La Bova quan hi deixen de transitar els camions de grans tonatge que ara aporten arena de la platja de Xeraco a La Goleta. La nostra preocupació és més gran en comprovar que les destrosses en l’asfalt augmenten de forma accelerada cada dia que passa pel continu pas de camions de gran tonatge en aquest camí rural i local.

El Bloc de Tavernes, atés la falta d’informació, es veu obligat a preguntar al govern municipal del PP quines acciones o gestions ha dut davant la Demarcació de Costes perquè repare de forma urgent el camí quan acabe l’aportació de arena o si hi ha algun compromís què assegure que aquesta entitat el repararà o sí ho farà una altra institució de la Generalitat o de l’Estat, i en quin termini de temps, perquè com estem acostumats a comprovar, després passen els anys i les autoritats responsables no actuen.
El Camí Sequia la Bova, junt a la “Calçà”, és l’única vía d’accés a la zona costera pel centre i sud del terme i a més, via d’entrada als vehicles particulars que van a la zona sur de la platja de Tavernes i a la platja de Xeraco, d’ací la importancia del seu bon estat cara a la temporada de pasqua i estiu.

El Bloc ha constatat que els camions que aporten arena des de la platja de Xeraco a la platja de la Goleta transiten pel Camí Reial en el terme xeraquer, però en arribar al pont que separa ambdos termes municipals, no segueixen eixa via principal i giren cap a la nacional transitant pel camí local i rural de la Séquia la Bova que bordeja el riu Vaca. El camí es una via local i d’ús majorment agrícola, i encara que està asfaltat, no té condicions per suportar el pas i el pes dels vehicles de gran tonatge carregats d’arena. La cadència de pas dels camions es sobre els dos/tres minuts de mitjana, amb la qual cosa les destrosses sobre l’asfalt són cada dia més que evidents.

El Camí Séquia la Bova tenia un asfalt molt castigat i arrancat en zones per les pluges del passat octubre i tenia necessitat d’una reparació urgent i més quan en algunes zones part de la paret de formigó que forma el caixer del riu s’havia ensorrat per la força de la corrent del riu i des d’aleshores hi ha el perill que part del camí s’aboque dins del riu. A pesar d’aquesta situació, són centenars els camions que passen pel camí i amb el seu pes i la velocitat amb que circulen afecten i augmenten el mal estat.