El Bloc denuncia la mort dels ànecs del llac de la Goleta

El Bloc de Tavernes considera preocupant la situació que pateix la colònia d’aus que viuen en el llac de la Goleta com a conseqüència del possible brot de botulisme que els ha atacat.
El Bloc ha pogut constatar com la colònia d’un centenar de collverds i ànecs ha quedat totalment anihilada i ara sobreviuen menys d’una desena d’animals després de dos setmanes.
El Bloc ha pogut conèixer de fonts municipals que fa més de dos anys que el llac no ha gaudit de cap tasca de neteja interna amb la qual cosa l’acumulació de matèria orgànica corrupta és més que excessiva. A més la circumstància que les aigües pluvials de la zona van a parar al llac augmenta més el nivell de brutícia acumulada. Aquest medi seria idoni per a escampar el presumpte brot de botulisme que patirien les aus, una situació que com hem pogut llegir a la premsa, s’ha donat en altres punts de la geografia valenciana, cas del paratge del Fondo.
El Bloc lamenta que a pesar de que aquesta situació es dóna des de fa unes setmanes, el govern municipal del PP no haja informat a la resta de grups municipals ni haja convocat a la Comissió Informativa de Medi Ambient, malgrat que la situació podem qualificar-la de vertader desastre ecològic.
Instem al PP a que respecte el medi ambient i els paratges naturals de Tavernes. Per a anar bé el llac de La Goleta s’hauria de netejar amb profunditat almenys dues vegades a l’any. Inclús seria necessari instal·lar una depuradora que netejara constantment l’aigua del llac. Fins ara l’únic que s’ha fet és oxigenar l’aigua però oxigenar l’aigua quan el problema és irremeiable no és garantia perquè l’aigua del llac gaudisca sempre de salut.
Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *