La comarca de la Safor-Valldigna és una de les que millor ha quedat representada en els òrgans de direcció del Bloc Nacionalista Valencià sorgits del V Congrés Nacional, celebrat durant el passat cap de setmana a València.

El portaveu del Bloc-Verds en l’Ajuntament de Gandia, Josep Miquel Moya, ha estat elegit com a membre de l’Executiva Nacional en qualitat de vocal. El regidor estarà acompanyat per una de les persones més joves d’aquesta nova direcció del partit nacionalista, Alicia Izquierdo, que fa uns dies fou elegida nova secretaria comarcal del Bloc Jove de la Safor en el congrés celebrat a Almoines. Izquierdo s’ocuparà d’una de les cinc delegacions territorials de l’Executiva nacionalista.

El màxim òrgan de direcció política del Bloc manté l’ex-regidora d’Oliva Pepa Chesa, encara que deixa la responsabilitat d’Organització per a dedicar-se a la secretaria de Relacions Polítiques.

En un comunicat emés ahir, el Bloc de la Safor també recordà que el mateix Enric Morera, secretari general del partit, és natural d’Oliva i, per tant, de la Safor. La seua candidatura obtingué un recolzament del 75% dels delegats en el congrés celebrat en la Fira de València.

Per altra part, en el Consell Nacional del Bloc, màxim òrgan de decisió del partit entre congressos, estaran presents l’alcalde de Xeresa, Tomàs Ferrandis i els històrics Emili Selfa i Miquel Bononad, ex-regidors de Gandia i Tavernes de la Valldigna. Bononad va ser també president de la Mancomunitat de la Safor.

Finalment, Andreu Banyuls, altre històric dirigent de la formació nacionalista des dels temps de la transició, és un dels quatre integrants de la Comisió de Garanties.

Levante-EMV, La Safor, 3 març 2009