El Bloc considera que l’estat d’abandó en què es troben els horts situats al llindar de la platja de Tavernes “és molt lamentable i un perill per a la salut pública i per a la població en general, a més d’esdevindre possible causa d’incendis” ha manifestat la regidora, Llum Sansaloni

La regidora ha explicat que els camps situats a tocar, al costat mateix de la urbanització de la platja, estan majoritàriament abandonats i presenten un aspecte francament lamentable. Les brosses són més altes que els propis tarongers, hi ha branques per tot arreu i les bardisses estan colonitzades per rosegadors. “Aquests són alguns dels exemples més palpables i que ens apropen a passes agegantades cap una situació d’insalubritat no gens recomanable ni per als ciutadans de Tavernes ni per als turistes, existents o potencials a la zona” ha precisat Llum Sansaloni.

Aquesta situació comporta un risc afegit d’incendi derivat tant per les elevades temperatures, com per la sequedat ambiental i l’augment de la població en l’època estival. Així, Llum Sansaloni ha indicat que una malifeta o una simple punta de cigarret llançada inconscientment des de qualsevol balcó pot ocasionar un incendi d’efectes devastadors, i recordava que d’incendis en la zona llindar amb la urbanització ja n’hem tingut alguns.

El Bloc ha denunciat aquesta situació tant en la Comissió Informativa corresponent com en el ple sense que fins el moment el govern municipal del PP s’haja molestat en disposar algun tipus de mesura que obligue als propietaris a tindre nets els horts, sense cap tipus de malesa i desratizats” ha assegurat la regidora valencianista.

El Bloc demana al govern municipal del PP que de forma urgent preguen les mesures necessàries per poder evitar un perjudici major per a la població i per al entorn.