Som coneixedors del fort olor a quitrà que els veïns de Tavernes patim, en més ocasions de les desitjades. Olors o tufs que han estat reconeguts per la pròpia empresa com a conseqüència de problemes puntuals però, demostrant-nos el pas del temps, que més que puntuals són ja problemes habituals. Les conseqüències d’aquesta exposició continuada no les coneguem ningú, perquè, si bé ens consta que per part de l’associació de veïns s’ha sol·licitat el corresponent estudi epidemiològic, també ens consta que mai no s’ha realitzat.

Des del Bloc pensem que no es aquest moment per a laments, sinó més bé per arrimar el muscle i ajudar a esta “Alcaldia” en la mesura del possible…………..

Vist que els dispositius locals no son suficients, i a les proves ens remetem, ja que els dies 22, 23 i 28 de juliol, i cap a la mitja nit el tuf a quitrà envoltava novament Tavernes, hem pensat de demanar ajuda a qui entenem que ha d’estar capacitat per aportar possibles solucions, i és per açò que li preguem a vostè com “Alcalde de Tavernes” que:

  1. Pose aquesta situació en coneixement de la Conselleria de Sanitat, demanant la seua intervenció a la zona.

  2. Comunique els fets a la Fiscalia Especial de Medi Ambient.
  3. A l’àmbit local es realitzen les gestions oportunes el més aviat possible a fi de que, tal i com estableix el Decret 95/2009 de 10 de juliol de la Conselleria de Sanitat, l’Ajuntament de Tavernes sol·licite ser un dels òrgans col·laboradors del “Sistema de Vigilància Sanitària de Riscs Ambientals” de la Comunitat Valenciana, subscrivint el més aviat possible el conveni de col·laboració amb l’EVASP.