Jordi Juan Huguet, regidor i portaveu del Bloc de Tavernes, va assolir ahir dilluns el grau de “Doctor en Matemàtiques” després de la defensa de la seua tesi doctoral a la Universitat Politècnica de València (UPV). El treball de recerca amb el qual aconsegueix el màxim grau acadèmic universitari ha estat dirigit pels doctors José Bonet i Antonio Galbis i porta per títol “Iterats d’operadors en derivades parcials i funcions amb valors vectorials en classes no-quasi analítiques“. El tribunal per unanimitat el va qualificar amb la màxima nota “Excel·lent cum laude” i va obtenir a més la Menció Europea.

El tribunal va estar format pels doctors en Matemàtiques, Carmina Fernández (Universitat de València) que va exercir de presidenta; Javier Sanz (Universitat de Valladolid) que va exercir de secretari i Leonhard Frerick (Universitat de Trier – Alemanya), Luigi Rodino i Alesandro Oliaro (tots dos de la Universitat de Torí – Itàlia) com a vocals. Els components van felicitar al nou doctor tant per la tesi com per l’ingent treball investigador que comportava.

Jordi Juan, de 27 anys, es va llicenciar en Ciències Matemàtiques per la Universitat de València l’any 2006 amb les màximes qualificacions. Va obtenir el “Premi Nacional de Matemàticas Fi de Carrera” del Ministeri d’Educació i Ciència, la Menció al Rendiment Acadèmic de la Generalitat Valenciana i el Premi Extraordinari de la Universitat de València.

Després de ser becat pel Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) per ampliar estudis, Jordi Juan es va incorporar com a investigador en l’Institut de Matemàtica Pura i Aplicada de la UPV. Actualment és professor d’aquesta matèria a la Universitat de València, treball que compagina amb les tasques pròpies de regidor i portaveu del Bloc en Tavernes.