L’entrada en vigor de la nova llei antitabac Llei 42/2010 de 30 de desembre (B.O.E. del 31 de desembre) i la seua aplicació, juntament amb l’apressant situació econòmica que estem patint al País des de fa uns anys, està provocant greus problemes en els comerciants hostalers, que han vist reduïts els seus ingressos de manera considerable. Fins al punt d’estar en perill la continuïtat d’alguns d’aquests establiments, la qual cosa implicaria una pèrdua de llocs de treball que ningú desitja.

Des del BLOC estem treballant per a veure en què podem ajudar als comerciants i als veïns de Tavernes perquè puguen passar enguany de la millor forma possible i superar, quant abans millor, aquesta crisi econòmica que en aquest 2011 està colpejant tant durament tots els sectors econòmics.

És per això, que mostrant-nos sensibles amb els hostalers propietaris de bars, restaurants, cafeteries, gelateries i d’altres establiments similars, pensem que cal estudiar una bonificació en l’ordenança reguladora de la taxa per l’aprofitament del domini públic amb l’ocupació de la via pública amb taules i cadires amb finalitat lucrativa.

L’aplicació d’aquestes mesures implicaria una bocanada d’oxígen als comerciants i autònoms, quasi ofegats en aquests moments, i suposaria un augment del nombre de terrasses, facilitant l’activitat econòmica, augmentant l’oferta d’oci i turisme a Tavernes i possibilitant la creació de llocs de treball i una major contractació de gent en el nostre municipi.

Per tant, el Grup municipal del BLOC Nacionalista Valencià a l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna proposa al Ple l’adopció del següent

ACORD:

1.- Que l’Ajuntament eximisca del pagament de les taxes per l’aprofitament especial del domini públic amb l’ocupació de la via pública amb taules i cadires amb finalitat lucrativa als establiments hostalers en el periode comprés de l’1 de marÇ fins al 31 de maig.

2.- Que l’Ajuntament aplique una bonificació/reducció d’un 50% de la taxa abans esmentada per a la resta de l’any 2011.