Pel seu interés reproduim l’entrevista que la revista La Veu de la Valldigna ha fet al nostre cap de llista i, ara ja, regidor electe.
————-
La Veu de la Valldigna
Anem arribant a la recta final. Avui és Jordi Juan, regidor electe del Bloc, qui ens respon a les preguntes que hem plantejat per igual als quatre representants dels partits que podran formar govern el pròxim dissabte 11 de juny, a l’Ajuntament de Tavernes.
1.- Jordi; quina es la valoració que fa dels resultats de les eleccions?
— Des del BLOC valorem molt positivament els resultats que hem obtingut. Hem passat de dos a cinc regidors aconseguint quasi un 26 per cent dels vots. Hem sigut l’única força que ha pujat en vots i en regidors. També valorem molt positivament el fet que s’haja trencat una majoria absoluta que ens governava des de fa 12 anys i que no ha dut polítiques de prosperitat a Tavernes. Passe el que passe, la corporació vallera tindrà una majoria progressista.
2.- Atesos els resultats ¿qui creu que ha de governar Tavernes la pròxima legislatura?
— Més que creure, l’alcalde serà el candidat a l’alcaldia que obtinga més vots entre tots els 17 regidors electes en les passades eleccions. Açò serà en el ple d’investidura del dia 11 de juny. A partir d’ací, l’alcalde designarà el govern que crega convenient.
3.- ¿Quin tipus de pacte estaria disposat a fer i amb quines condicions?
— Hauria de ser un pacte progressista i de legislatura, de quatre anys, ferm, clar i de respecte mutu. Hauria de ser un pacte d’acció de govern, de programa.
4.- Considera que el color que tinga el govern municipal serà determinant per a solucionar els problemes de Tavernes?
— Evidentment, des del punt de vista econòmic l’Ajuntament és un desastre. A banda de tindre un endeutament del 115%, uns 15 milions d’euros, en tresoreria hi ha un dèficit preocupant de 4 milions d’euros. Això vol dir que a banda del deute, l’Ajuntament ha gastat 4 milions més del que ha ingressat. Això asfixiarà els propers pressupostos. I encara hem d’afegir el problema del pàrquing que ens costarà més de dos milions d’euros. El causant d’això no va a solucionar-ho. Per a solucionar-ho, es necessita un altre govern.
5. Creu que la Generalitat i la Diputació ha de fixar-se en el color del govern municipal a l’hora d’assignar ajudes o subvencions?
— No ho han de fer. La Generalitat és de tots els valencians, igual que la Diputació. Per tant, han d’atendre a tots els municipis per igual i segons les seues necessitats. No entenc els comentaris que diuen el contrari.
6.- Quines són les prioritats que considera ha de dur a terme qui governe?
— Elaborar els pressupostos de 2011, que encara no estan fets. Elaborar un pla de sanejament i crear una comissió de seguiment d’eixe pla. Tot seguit, fomentar la participació ciutadana per tal que la població participe i decidesca sobre el Tavernes que volem i el rumb que ha de prendre el nostre poble en els pròxims anys.