La prioritat del govern municipal els primers mesos ha sigut conèixer la situació real de l’Ajuntament a tots els nivells, cosa que hem aconseguit amb un seriós treball de recollida d’informació a cada Departament i Secció de l’Administració Municipal. S’ha parlat amb particulars, empresaris, associacions i entitats.

La informació ens ha facilitat prendre les primeres decisions de govern que, en paraules de l’alcalde Jordi Juan “òbviament poden no haver agradat a tots, si a la majoria, i estem segurs que han estat molt encertades”.

El primer objectiu ha sigut oferir una total i transparent informació de l’economia del Consistori. “Tavernes té dret a saber la situació de les arques municipals, que hem trobat amb 4 milions de dèficit. En la passada legislatura s’han gastat 4 milions més dels ingressats, i a més, cal sumar el deute de 16 milions d’euros. Del pressupost d’enguany,  l’anterior govern es va gastar en només els 6 mesos que va estar el 90 % de les despeses corrents de tot l’any” ha afirmat l’alcalde.

La nefasta situació econòmica heretada ha obligat al Govern Municipal a marcar-se com a prioritari la solució del desequilibri pressupostari. S’han aplicat les mesures de reduir despeses a la necessitat real per elaborar uns pressupostos realistes i equilibrats.

Jordi Juan ha indicat que “hem aprovat un crèdit ICO per 619.000 euros per reduir el termini de pagament. Serà un baló d’oxigen pels nostres autònoms i empresaris locals”.

El govern municipal ha començat a treballar en la solució de problemes heretats de l’anterior corporació, cas del Parc de Cantalot, l’Avinguda de la Marina, la Piscina Coberta i el Pàrquing.

El Govern Municipal en estos primers cent dies no ha deixat d’actuar: Ha iniciat un pla d’actuació per reduir la contaminació lumínica i la despesa en fluid elèctric; ha donat empenta al projecte de canalització i laminació del riu Vaca per acabar amb els problemes d’inundabilitat del poble; ha encetat el Pla de Participació Pública de l’Estudi d’Integració Paisatgística de l’Homologació del Sol No Urbanitzable del PGOU; ha renovat els certificats ISO 9001:2008  dels serveis de la platja i del Servef; ha retirat les escombreres abocades la passada legislatura al riu Vadell i ha procedit a la neteja del riu Vaca amb l’objectiu de facilitar el desaigüe cap a la mar; s’ha realitzat la neteja de la Sèquia Mare; s’ha adquirit una grua per facilitar el bany a les persones amb discapacitat al nou Punt de Bany Accessible de la platja i ha augmentat la Policia al carrer.

En matèria educativa i cultural hem celebrat el XIX Festival Sete Sóis Sete Luas i els porrats del Clot i San Llorenç, entre altres.

El govern municipal fa un balanç molt positiu de les Festes Locals. L’alcalde Jordi Juan ha recordat que “hi havien moltes actuacions contractades per l’anterior govern, amb la qual cosa la capacitat de canvi era molt poca. Hem introduït actes amb molt bona acceptació, com la Festa Estellés, els bous al carrer, actuacions de músics valencians i sobre tot la presència de Xavi Castillo que va omplir totalment la Plaça Major. Hem canviat la ubicació de la paella de la gent gran al local multiusos del Vergeret  i hem inclòs l’actuació de Vicent Torres, dos coses que foren molt ben valorades pels majors participants”.

Cal dir que el govern municipal vol que Tavernes parle i “la regidoria de participació ciutadans ja treballa en una consulta a la població perquè entre tots decidim un model de festes consensuat. Nosaltres, l’equip de govern, no anem a dubtar en consultar al poble per prendre este tipus de decisions” ha afirmat Jordi Juan.

El govern ha tractat de fugir de crispacions innecessàries i des de l’inici del seu mandat té clar que la participació veïnal ha de ser una constant al llarg de la legislatura. Igualment vol recordar que la crisi general afecta sobre tots els ajuntaments i encara més el de Tavernes per la situació de la hisenda municipal. L’alcalde Jordi Juan ha reconegut que “seran uns anys marcats per les inversions estratègiques”.

Gabinet d’alcaldia de l’ajuntament de Tavernes