El Bloc considera que les acusacions del PP estan fetes sense cap fonament i utilitza la mentida i la demagògia perquè no té arguments vàlids per criticar la gestió del govern. El PP ha tingut quatre ocasions per informar-se de manera oficial de tot allò referent a l’expedient de l’excap de la policia local.

Tavernes de la Valldigna, València—20/03/2012

El Bloc ha lamentat les manifestacions efectuades pel PP de Tavernes i considera incoherent que el PP demane un tracte digne i adequat per a l’excap de policía, Ginés Ortega, perquè el tracte digne i adequat sempre l’ha rebut. En aquest context, és lamentable que el PP en cap moment es plantege i exigesca eixe mateix tracte digne i adequat per a l’alcalde, que s’ho mereix com a persona i com a màxima autoritat municipal. ¿O el PP creu que l’alcalde no se’l mereix eixe tracte adequat per part del sr. Ginés Ortega?

El Bloc recorda que el despreci i mala actuació, inclosos els crits a l’alcalde, amenaces i males formes els va efectuar Ginés Ortega dues vegades, en dies diferents, en la via pública davant de policies locals i vianants, els quals han testificat a favor de l’alcalde. De la mateixa manera, estos fets foren gravats per les càmeres de seguretat de l’Ajuntament.

El Bloc remarca que l’alcalde sempre ha estat disposat a l’arxivament dels expedients amb una simple disculpa. De tota manera cal recordar que no ha sigut un expedient arbitrari, sinó que en tot moment s’ha seguit la normativa i s’han salvaguardat tots els drets de la persona expedientada.

El Bloc no comprén com el PP és capaç de demanar sensibilitat envers els treballadors i que ho demanen aquells que, amb les seues polítiques de no pagar als proveïdors municipals, han fet que empreses de Tavernes passen fortes dificultats i estiguen prop del tancament.

El Bloc vol deixar ben clar, i està gravat, que l’alcalde mai no li va llevar la paraula en el plenari al portaveu del PP, Manolo Vidal. Simplement li va demanar, i en més d’una ocasió, que se cenyira al tema a tractar, que no era altre que un informe de protecció de dades. A pesar d’això, ell va continuar amb l’expedient a l’excap policial, cosa que va obligar a l’alcalde a dir-li en diverses ocasions que si volia parlar d’una altra cosa diferent ho fera a l’apartat de precs i preguntes, perquè el punt a tractar no era l’expedient sancionador a l’excap de la Policia Local.

El Bloc s’ha mostrat sorprés per la forma d’actuar de Manolo Vidal, ja que després de tants anys de regidor i haver sigut alcalde, encara desconeix el funcionament del plenari. I ens sorprén més encara d’una persona que a hores d’ara és assessor del grup popular en la Diputació de València, i cobra un sou a càrrec dels impostos dels ciutadans. Si no sap ni com funciona un plenari ¿quin assessorament podrà donar, tenint en compte que, a més, és el responsable de la greu situació econòmica actual de l’Ajuntament de Tavernes?

Novament el PP ens ha mostrat la seua realitat en llevar-se la carasseta. Es torna a mostrar com un partit on tot val, sense escrúpols, i on la mentira i falsetats són la moneda de canvi habitual. I ho tornen a demostrar quan diuen una falsetat com que “l’alcalde s’ha jactat públicament que el tema de Ginés és una vendetta personal”, i damunt l’acusen de feixista, i això ho fa el portaveu del PP, conegut precisament per les seues inclinacions ideològiques d’ultradreta i pel seu talant autoritari i dictatorial.

El Bloc vol recordar que en l’època del PP també hi hagueren policies i funcionaris expedientats, però el PP es calla ara els expedients incoats a policies locals durant el seu govern en la passada legislatura. En aquell temps, els expedientats també eren pares de família però el PP tampoc no es va esperar a la sentència judicial: al final l’Ajuntament va indemnitzar al policia després que el jutge li llevara la raó al PP. En aquest sentit i a banda d’aquests fets, cal recordar que el mateix Ginés Ortega va proposar una sanció de 12 anys de suspensió d’empleo i sueldo a uns altres dos agents sense tindre en compte que també eren pares de família.

El Bloc considera que les acusacions del PP estan fetes sense cap fonament i utilitza la mentida i la demagògia perquè no té arguments vàlids per criticar la gestió del govern. L’ús de l’estratègia difamatòria, la reacció de ràbia i d’impotència només ens demostren dos coses: la bona gestió del govern municipal i la manca d’arguments del PP.

EL PP NO HA VOLGUT INFORMAR-SE

També volem donar a conéixer que el PP ha tingut quatre ocasions per informar-se de manera oficial de tot allò referent a l’expedient de l’excap de la policia local: 1- No van preguntar res en la comissió informativa de personal; 2- no van preguntar res en la Junta de Portaveus, encara que l’alcalde es va oferir al Sr. Vidal per donar-li tot tipus de detalls, i aquest va afirmar que ho tenia tot clar; 3- el PP tampoc no va preguntar res en el ple, ni dins de l’apartat de fiscalització de les decisions del govern ni tampoc preguntaren res ni comentaren res sobre la resolució presa pel regidor de personal; 4- per últim, tampoc no van preguntar res en l’apartat del plenari de precs i preguntes.

El Bloc no entén com el PP i el seu portaveu diuen que els problemes interns s’han de solucionar a l’Ajuntament i, amb total contradicció, aireja públicament un tema intern i fa als diaris les preguntes que no ha fet on calia preguntar-les. Considerem que haurien d’aclarir a l’opinió publica per què no s’han informat en l’Ajuntament i per què fan les preguntes als mitjans de comunicació.

El Bloc afirma que l’únic interés del PP des de les eleccions ha sigut buscar la confrontació i la polèmica sense aportar res al govern de la ciutat a pesar de la greu situació en que la deixaren.

L’Executiva del Bloc de Tavernes
El secretari local, Perfecto Benavent