El Consell Nacional del BLOC s’ha reunit avui per primer vegada després de la celebració del VI Congrés Nacional del BLOC i dels congressos comarcals. Els consellers i conselleres nacionals han aprovat els membres que formaran part de l’executiva nacional de Compromís, dins del procés d’unificació política dels tres partits principals de la coalició (Bloc, Iniciativa i Els Verds). L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, ha estat elegit per formar part de l’executiva nacional de Compromís en representació del Bloc.
El Consell Nacional s’han tractat temes importants referents a l’organització del BLOC i el secretari general, Enric Morera, ha parlat del panorama actual de la política valenciana i del trascendental paper que hi juga el BLOC dins de la Coalició Compromís per a propiciar un canvi de govern en la Generalitat Valenciana i promoure polítiques valencianistes, progressistes i ecologistes que beneficien a les persones.
El Consell Nacional del BLOC també ha ratificat el full de ruta per a la creació dels consells locals, comarcals i general de Compromís, amb els qual s’unifica l’acció política dels tres partits principals de la coalició, com també de grups independents i adherits.