El PP i la regidora expulsada d’EUPV els han fet la guitza als treballadors municipals de les àrees de Biblioteca, Educació i Policia en votar en contra de l’aprovació de llocs de treball de l’Ajuntament. També han anat en contra dels interessos dels funcionaris de Cultura quan no han fet cas la seua proposta de deixar el seu cas sobre la taula.

El vot en contra del PP i la trànsfuga Karina Vercher han impedit aprovar el catàleg, que determina característiques i funcions del seu lloc de treball. La catalogació portava paralitzada vora cinc anys i el govern municipal ho havia pres com un tema urgent a resoldre i de fet, es va posar des del primer dia a treballar en la catalogació de manera que en el plenari d’agost del 2012 ja va aprovar provisionalment la relació de llocs de treball que en aquest plenari es presentava per a l’aprovació definitiva i resoldre les al·legacions que els treballadors havien presentat.

L’alcalde Jordi Joan va demanar que la proposta referida a l’apartat de Cultura es deixara sobre la taula, perquè així ho havien demanat els funcionaris d’aquesta àrea per estudiar una millora en la titulació acadèmica dels tècnics, que passaria de batxiller a ser un diplomat o llicenciat, que és la titulació mitjançant la qual es va accedir a l’oposició.

L’alcalde ha demanat en vàries ocasions al consistori votar la resta de la catalogació, cosa a fer sense cap problema en tindre el vistiplau general, sindicats inclosos. De fet l’alcalde informava que els treballadors s’havien dirigit a ells per dir-li que esperaven que la catalogació s’aprovara definitivament en aquest plenari, cosa que no ha pogut ser pel vot en contra del PP i la regidora expulsada d’EUPV.

Evarist Sansaloni amb cara asombrada en escoltar la postura de l’oposició
El PP per tal d’entrebancar el procés i recolzat per la regidora trànsfuga ha demanat que tot es deixara sobre la taula, i esperar a pròxims plenaris per aprovar la catalogació, indicant que volien tornar a parlar amb els funcionaris i també deien haver sentit rumors que així ho demanaven.

Arribats ací i sobre aquesta postura, hem de dir que no la comprenem, ni entenem l’actuació de l’oposició, ni com es té eixa actuació obstruccionista i tan negativa de cara els treballadors, després d’anys sense solució perquè ells no la impulsaren. A més, han tingut els llocs adequats per a parlar d’un tema que ja porta anys gestant-se en l’Ajuntament i en diferents meses de negociació, sobre les quals el regidor de personal, Evarist Sansaloni, ha remarcat que la regidora Karina Vercher no s’ha dignat ni a acudir.

El govern havia aconseguit després de moltes reunions l’acceptació de la proposta per part dels treballadors i dels sindicats, s’havia debatut en incomptables reunions i en comissió, i el consens era general. En tots aquests mesos de reunions i meses de negociació, ni el PP ni menys encara la trànsfuga, no han tingut el més mínim interés en parlar amb cap treballador ni sindicat. Tot i ser un punt del ple on es resolien les al·legacions d’un punt votat en agost del 2012 (fa quasi un any)  i aprovat per unanimitat dels grups polítics aleshores, el bipartit PP-Karina Vercher va forçar que no prosperara, tot i les insistències de l’alcalde i el regidor de personal informant al plenari de l’interés dels afectats perquè s’aprovara el punt.

El regidor de personal Evarist Sansaloni va dir que la qüestió no era esperar uns dies més sinó que és l’espera d’anys, en contret del 2009, i el govern actual havia treball molt, moltes hores i molt dur, per aconseguir una catalogació d’ample consens. Sobre el tema dels rumors que deia el PP havia escoltat, el regidor va respondre que hi ha uns caps d’àrea, uns sindicats i un regidor de personal (ell mateix) i ningú havia rebut cap petició per paralitzar l’aprovació, ans el contrari les peticions i la voluntat dels treballadors era que s’aprovara en el plenari d’anit.