Des de Compromís-Bloc volem manifestar que el govern municipal pretén una baixada de la contribució coherent, justa i responsable perquè aquest rebut és molt elevat com a conseqüència de la revisió dels valors cadastrals dels immobles feta l’any 2006 quan el Partit Popular no va fer res davant el Ministeri d’Hisenda per a evitar esta desmesurada pujada per als deu anys posteriors, des de l’any 2007 fins a l’any 2016. De fet, el PP impulsà pujades superiors al 20% en 2008 i 2010, uns ingressos que després va malgastar.

Ara, en 2013, a Tavernes tenim un valors cadastrals fora de mercat i un rebut de la contribució injust. L’Ajuntament en 2011 es posà a treballar i anem pel bon camí: hem aconseguit que la Gerència de Cadastre propose al Consell de Ministres una reducció del 20% del valors cadastrals de Tavernes i el proper 15 de desembre sabrem si el Parlament Espanyol ho aprova en la Llei de Pressupostos de l’Estat de 2014.

Ara bé, els ciutadans han de saber que la baixada de la contribució implicarà una reducció de més d’un milió d’euros en els ingressos de l’Ajuntament per a 2014 i açò suposarà necessàriament uns ajustos: menys inversions i menys serveis. Per tant,  ha de planificar-se dins del marc pressupostari anual i no pot ser fruit de la improvisació, com pretenia el PP l’estiu passat convocant un ple extraordinari per a eixe propòsit.

És la nostra manera d’entendre la hisenda municipal. Altrament, no són més que propostes electoralistes, incompletes i que posarien en una situació molt delicada les ja deteriorades arques municipals. I és que, com hem dit sempre, l’Ajuntament no gastarà el que no té.