L’Ajuntament de Tavernes tancarà el pressupost del 2013 amb un superàvit de 2’3 milions segons confirmava l’alcalde Jordi Joan en el punt del plenari de febrer que tractava sobre el control pressupostari del 4rt trimestre del 2013. Podeu vore en el quadre el resultat del 2013 i dels anys anteriors (Clicar sobre el quadre per agrandir)

L’evolució del resultat dels pressupostos en els dos anys que el govern municipal ha pogut gestionar “els seus” ( no oblidem que el del 2011 era un pressupost del PP) ha estat espectacular. Si en l’any 2011 el resultat de la liquidació era de -2’1 milions (negatiu) eixa quantitat es convertia en + 1’8 positiva en el 2012, primer any de gestió del propi pressupost i el 2013 segons informava es de + 2’3 milions també positiu.

Jordi Joan confirmava que la situació contable de l’Ajuntament és bona, lluny dels resultats negatius que van heretar i en eixe context recordava que van entrar a governar amb un romanent negatiu de tresoreria de 4’5 milions per acabar el 2013 amb un romanent positiu superior a 1’5 milions.

Altres dades que va destacar l’alcalde es que mentre el 2011 el deute amb bancs era de 16 milions en el 2013 és de 15 milions, a pesar dels préstecs que van fer per pagar proveïdors. Precisament en pagament de proveïdors va recordar que quan van entrar a governar es pagaven als 9 mesos, 1 any o més d’resultat-Plenari-Febrer20141 any i ara s’està pagant entre 1 i 2 mesos.

Jordi Joan indicava que tot això ha estat fruit d’un treball col·lectiu i compromés de tot el govern municipal, funcionaris i proveïdors on s’ha seguit el sentit comú en les despeses i la seua contenció. “Hem confeccionat pressupostos realistes, on no hem gastat el que no teníem”.

Igualment explicava com l’evolució de les factures impagades en acabar l’any, o siga les que no entren en la consignació del pressupost i es queden “al calaix”, han seguit una tendència a la baixa de manera que mentre quan van entrar a governar es van trobar en factures impagades per valor de 1’16 milions, eixa quantitat havia disminuït a 280.000 euros en el 2012 i l’any passat, 20jj-Planeri-febrer201413, la reducció havia arribat fins el nivell de 80.000 euros.

Això permet mirar el futur amb optimisme, i s’intentarà aplicar alguns dels resultats positius a invertir per a la ciutat i ciutadania. Jordi Joan indicava que la llei vigent aprovada pel govern de Rajoy obliga a que els resultats positius dels Ajuntament es dediquen a pagar el deute amb els bancs, un fet que l’alcalde indicava no entendre ni comprenia “perquè uns diners que naixen dels impostos municipals, i que si els tenim és pel bon resultat de la gestió que fem, no es puguen revertir en millores per a la ciutadania i hagen d’anar a parar als bancs, que ja en tenen prou”.

Intervenció de Jordi Joan explicant l’avanç del resultat pressupostari del 2013