L’alcalde Jordi Juan reitera en un ban dirigit als propietaris l’obligatorietat de mantindre les terres en condicions d’higiene i salubritat

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha publicat un ban on fa a saber a tots els propietaris de parcel·les agrícoles no cultivades del terme municipal que “tenen l’obligació legal de conservar-les en condicions de seguretat i salubritat, per a la qual cosa hauran de realitzar de forma immediata totes les actuacions necessàries perquè les parcel·les deixen de constituir un greu risc d’incendi”.

L’alcalde recorda en el ban, que recentment s’han produït incendis en terres agrícoles del nostre terme municipal, incendis en ocasions bastant greus que han necessitat d’intervenció de bombers i medis aeris, com el passat a la zona de l’Entrà de Magraner. Les condicions climatològiques actuals, amb una forta situació de sequera, agreuja el risc que puguen produir-se sinistres semblants i d’ací la necessitat d’extremar les precaucions i mesures preventives, com son la neteja de les parcel·les.

Els agents de la Policia Local vigilaran el compliment d’esta obligació legal i donaran compte de les infraccions que observen, amb la finalitat d’aplicar les sancions previstes per la legislació vigent.

La publicació del ban de l’alcalde s’emmarca dins d’una campanya informativa general de l’Ajuntament de Tavernes on prima l’aspecte preventiu. Així, s’enviarà a tots els propietaris de terres una carta recordant l’obligació de neteja, una tasca que finalment s’espera no resulte gens fàcil atés que molts propietaris van vendre les terres a empreses immobiliàries i finalment estes terres estan en mans del SAREB (el banco malo) sense que l’ajuntament puga conéixer els propietaris titulars.