El projecte “Joventut, ocupació, formació i emprenedoria en la Unió Europea” que du a cap l’Ajuntament de Tavernes aconsegueix una subvenció de 2.209,76€ de la Diputació de València.

Les regidories de Joventut i Foment Local de l’Ajuntament de Tavernes, responsabilitat del regidor de Compromís, Josep Llàcer, han posat en marxa un projecte conjunt per potenciar entre els jóvens vallers el coneixement de les possibilitats de formació i ocupació que ofereix la UE i els instruments per millorar-ne les condicions.

Joventut, ocupació, formació i empreneduria en la Unió Europea” és el lema de la iniciativa amb l’objectiu de divulgar i millorar els pròxims mesos el grau de coneixement dels jóvens sobre els programes de formació i ocupació en la UE, amb una aposta seriosa per la mobilitat geogràfica.

Josep Llàcer, de Compromís, ha assenyalat com a objectius “fomentar el coneixement de la realitat internacional i augmentar les possibilitats de la joventut en aquest àmbit. El projecte de les dues regidories pretén buscar faena per a jóvens, però també aconseguir una formació bàsica i un desenvolupament personal i social”.

Tot aquest programa permet a la joventut vallera i als joves emprenedors conèixer propostes, programes i bones pràctiques en l’àmbit de la formació de la UE saber d’iniciatives europees que promouen l’accés a la innovació, el desenvolupament i la investigació, o poder conéixer quin és el finançament per a posar en marxa nous projectes per part dels jóvens.

Les activitats previstes són: Tallers de recursos per a l’ocupació i formació a Europa per a jóvens; Taller de Conversa; Fitxes per països amb informació d’interés i la Trobada de jóvens vallers per Europa.

Josep Llàcer confirmava que el programa té un pressupost global de 13.600 euros (Personal vinculat al projecte, honoraris dels professors, materials fungibles…) i ha estat presentat a la Diputació que li ha concedit 2.209,76€ de subvenció.

A hores d’ara s’estan desenvolupant els tallers de conversa en anglés i s’elaboren les fitxes per països. En passar l’estiu, serà el torn dels tallers de recursos per a l’ocupació. També s’està planificant la trobada de jóvens vallers per Europa i segons la disponibilitat dels interessats serà durant aquest estiu o en dates posteriors.