L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, de Compromís firma el conveni amb Iberdrola que facilita el subministrament elèctric i la posada en funcionament de la nova escola infantil del carrer Verge del Desemparats.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha manifestat que la firma de l’acord “facilita l’obertura d’un nou centre escolar i en aquest cas tan important per a Tavernes com és una escola infantil. A partir del pròxim curs els més menuts de la nostra ciutat tindran a la seua disposició un centre nou, amb serveis modern, i això en un edifici nou que compleix la nova legalitat, amb totes les condicions i avantatges que comporta”.

L’Ajuntament de Tavernes va iniciar els tràmits per posar en funcionament el nou centre infantil de primer cicle i futur centre d’adults, i en ells va sol·licitar el subministrament elèctric de 143 KW per al nou edifici. Iberdrola va dir que era impossible atendre la demanda per saturació elèctrica en la barriada i que caldria dotar l’escola amb un nou centre de transformació (CTD) i construir la línia de mitja tensió i baixa, aspectes tots que no es estaven contemplats en el projecte aprovat la passada legislatura.

Segons l’alcalde, l’Ajuntament necessitava amb caràcter urgent el subministrament per iniciar l’activitat el pròxim curs escolar, i com que el nou centre no disposava de l’espai va oferir un local de dimensions adequades en l’edifici de la escola Víctor Calatayud del Carrer Sant Antoni, situat a menys de cents metres.

El conveni firmat per l’alcalde Jordi Juan i Iberdrola contempla l’obligació de l’Ajuntament de construir eixe CTD en l’antiga escoleta de Víctor Calatayud abans de 2 anys.

L’ajuntament ha rebaixat la potencia sol·licitada fins els 26 kW de manera provisional per poder usar, fins la construcció del nou CTD, una línia del transformador del Carrer La Barca que passa per la façana de la nova escola infantil, amb la qual cosa només caldria un enganxe normal de baixa tensió.

La proposta de l’alcaldia és acceptada per la Conselleria d’Educació i Iberdrola.

L’Ajuntament va oferir aquesta solució en una reunió de treball celebrada en la Conselleria d’Educació, on va participar l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, acompanyat de la regidora Pilar Altur, i representants de Conselleria i Iberdrola.

L’alcalde Jordi Juan va aconseguir que fora acceptada la solució proposada des de l’Ajuntament i que no és altra que construir el CTD en una part del solar que ocupa l’actual Víctor Calatayud. La proposta es va considerar com la més viable i més fàcil a l’hora de facilitar que el pròxim setembre entre en funcionament el nou centre infantil del carrer Verge de Desemparats, amb la qual cosa l’antiga escola infantil quedarà fora de servei.

L’alcalde ha confirmat que “la Conselleria d’Educació va adquirir en eixa reunió el compromís d’accelerar els tràmits i expedients de la nova escola del carrer Verge de Desamparats per tal de tindre’ls aprovats a setembre i així donar l’autorització per inaugurar el centre amb el nou curs”.

Jordi Juan també ha indicat que l’Ajuntament de Tavernes prorrogarà la concessió un any a l’ empresa que ara gestiona l’escoleta Víctor Calatayud per facilitar tot el canvi de centre i organització del curs escolar.