L’alcalde, Jordi Juan, anuncia que la sentència confirma que el pla urbanitzador no ha caducat i les quotes urbanístiques girades per l’Ajuntament eren correctes.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha anunciat una sentència favorable en primera instància en un plet interposat per la constructora Urbanizaciones San Sebastián SL (URBAS SL). La constructora no estava d’acord ni amb el projecte ni amb les quotes urbanístiques que li havien girat com a part implicada en la urbanització Platja de los Naranjos, de la platja de la Goleta.

Jordi Juan ha indicat que la sentència no és ferma i URBAS SL pot recórrer en contra davant el TSJ, amb la qual cosa es paralitzarien les obres del projecte urbanitzador aprovat per l’Ajuntament fins a conéixer la sentència de l’alt tribunal.

L’Ajuntament de Tavernes va acceptar el paper d’agent urbanitzador després que la comunitat de propietaris hi renunciara, ja que no podia dur avant el projecte urbanitzador existent. L’Ajuntament va assumir eixa condició i a principi de legislatura va comunicar per carta als propietaris la quota urbanística de cada un per a poder executar el projecte urbanitzador. En la relació hi estava inclòs URBAS SL com a constructora de diversos blocs de pisos familiars en la zona.

L’empresa va al·legar i es va oposar al projecte i al pagament de la quota argumentant que el programa d’actuació havia caducat, justificació que l’Ajuntament no va acceptar, tot indicant que el projecte redactat i que es pensava dur a la pràctica no tenia res a veure amb el projecte antic al qual es referia URBAS.

L’Ajuntament argumentava que l’empresa es referia al projecte anterior que tenia la comunitat de propietaris com a agent urbanitzador, però eixe projecte havia quedat sense efecte i ara era un nou projecte. La justícia li ha donat la raó en primera instància.